donderdag 26 november 2009

De "ontvoering" van schroothandelaar Rob Wilders


ANTWERPEN-De Belgische media besteden nauwelijks aandacht aan hem, maar een van de meest intrigerende figuren in het proces tegen de Thai Connection, is Rob Wilders(61). Wilders is de directeur-eigenaar van schroothandel AMCO bv. Hij heeft een blanco strafblad, maar het openbaar ministerie in Antwerpen wil hem tien jaar de cel in als brein achter de gigantische hasjlijn  tussen Marokko, Antwerpen en Amsterdam. En wie waren die Marokkanen die Wilders gijzelden, bedreigden en afranselden nadat de 42 ton hasj was onderschept in de Antwerpse haven?

Rob Wilders ontkent iedere betrokkenheid bij drugshandel. Hij is het slachtoffer van Paulus Meyer, de criminele celebrity in de zaak. Meyer zou de legale schroothandel van Wilders hebben misbruikt om een hasjlijn op te zetten.  We vatten de verdediging van Wilders kort samen:

"Jawel, Wilders deed zaken met Meyer. Maar dat ging over handel in schroot. Niet over hasj", aldus de meester Luyckx, de raadsman van Wilders. Wilders werd ook in Nederland al in verband gebracht met drugssmokkel. "Hij werd vrijgesproken. Mijn cliënt heeft een blanco strafregister. Hij is overigens geen sukkelaar die zich moet inlaten met drugs. Waarom zou hij? Hij is vermogend genoeg. En hij heeft zijn geld op een volstrekt legale manier verdiend."

Rob Wilders was volgens het OM de eindbestemmeling van de hasj. Hij was de man die jarenlang tonnen hasj - 350 ton volgens schattingen van de politie - zou hebben ingevoerd in Nederland. Toen het beruchte transport van 42 ton werd onderschept door de autoriteiten in Antwerpen, sloeg de organisator van het transport, Paulus Meyer, onmiddellijk op de vlucht. Maar voor hij op Schiphol het vliegtuig naar Dubai en Thailand neemt , gaat hij eerst even op bezoek bij Wilders. De politie onderschept een telefoongesprek. "Ik ben NU weg!"

Enkele dagen later loopt het helemaal mis voor de man van AMCO bv. Hij krijgt het bezoek van een zekere M'Hamed Azoubai, een Marokkaan uit Den Haag,  die ook actief blijkt te zijn in de schroothandel.  Azoubai is een zakenpartner van de familie Oumlala. Het is schrootbedrijf Cofi Oum van de familie Oumlala in Marokko waar de hasj werd verstopt in de deklading schroot. Naar aanleiding van het onderscheppen van de 42 ton, rijdt Azoubai met Wilders naar het schrootbedrijf Colimetals bij Antwerpen, waar de drugs hadden moeten aankomen. Op het moment dat Wilders bij Colimetals is, valt een bende Marokkanen het bedrijf binnen. Wilders krijgt rake klappen met een vuurwapen. De Marokkanen willen weten waar "hun" hasj is. Ze nemen foto's van alle aanwezigen en vertrekken. Wie achter deze gijzelingsactie zit, is nooit duidelijk geworden tijdens het onderzoek. Wilders: "Ik ken M'hamed Azoubai. Hij was net begonnen in de schroothandel en vertelde me dat hij problemen had in België. Ik ben met hem meegegaan om hem wat te helpen. Ik weet niet wie die Marokkanen waren en waarom ze mij viseerden."

Wilders stapt niet naar de politie. Hij doet pas aangifte van de feiten als hij zelf al achter de tralies zit als verdachte in de zaak. Het verweer van Wilders, en zijn financiële man Fred Sibbelee, maakte niet veel indruk op de medeverdachten. "Paul Meyer staat als verdachte nummer één op de lijst", zegt een advocaat. "Maar eigenlijk had Wilders daar moeten staan. Meyer deed gewoon het transport voor Wilders."

Het OM heeft tien jaar geëist tegen Wilders. Op 16 december valt een uitspraak in de zaak.

woensdag 25 november 2009

Topcrimineel Gwenneth Martha voor rechter in Antwerpen


ANTWERPEN
Gwenneth Martha, de Nederlandse topcrimineel die enkele weken als voortvluchtige werd opgepakt in Antwerpen, verschijnt donderdag voor de Kamer van Inbeschuldigingstelling bij het hof van beroep. Martha werd gearresteerd omdat er tegen hem een Europees Aanhoudingsbevel(EAB) werd uitgevaardigd. De Kamer van Inbeschuldigingstelling moet oordelen over Martha ook effectief aan Nederland kan worden overgedragen. Martha wordt bijgestaan door de Antwerpse toppleiter John Maes.

UPDATE: Gwenneth Martha werd vanmorgen in alle vroegte overgebracht van de Begijnenstraatgevangenis in Antwerpen naar het Hof van Beroep aan de Waalse Kaai, een kilometer verderop in de stad. Het transport ging gepaard met de meest stringente veiligheidsmaatregelen. Martha werd vervoerd in een zware pantserwagen, hij werd geblinddoekt (verduisterde skibril) en geketend binnengebracht. De behandeling van de uitlevering werd evenwel uitgesteld naar een latere datum. Nederland zal nog even moeten wachten op hun verloren zoon.

Ex-voetbalprof Mohamed Joundi vrijgesproken in witwaszaak

ANTWERPEN
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft ex-profvoetballer Mohamed Joundi(35) over de hele lijn vrijgesproken in de witwaszaak waarvoor hij terechtstond. Joundi werd in 2004 in Frankrijk staande gehouden met 235.000 euro cash op zak, maar de rechtbank vond dat het openbaar ministerie weinig overtuigend bewijs kon aanbrengen dat het geld afkomstig was van criminele activiteiten.

De voormalige profvoetballer van RBC en Zaalvoetbalclub Borgerhout vloog op 27 juni 2004 van Marokko naar Frankrijk. Bij een controle ontdekte de Franse douane dat hij 235.000 euro cash op zak had. Hij moest 58.000 euro aan de douane betalen en kreeg de rest terug. In ons land werd wel een financieel onderzoek gestart.
Investeren in vastgoed
Zijn advocaat pleitte dat hij het geld van familieleden gekregen had, die zeer welgestelde grootgrondbezitters zijn. Ze hadden het hem gegeven om te investeren in vastgoed in Antwerpen. Hij had het geld gebruikt om vijf huizen mee te kopen voor hemzelf en zijn zussen. Joundi kon bovendien bewijzen dat hij over legale inkomsten beschikt, omdat hij in Marokko een succesvol verhuurbedrijf voor waterscooters bezit.
Sekkaki
Mohamed Joundi is in Antwerpen een veelbesproken figuur: jonge Marokkanen beschouwen deze balvirtuoos als een held, de relatie tussen de familie Joundi en de Antwerpse politie is dan weer problematisch. Joundi zat enkele weken geleden ook een tijdje in Marokko in de cel. Joundi bleek in Marokko onderdak te hebben geboden aan de beruchte ontsnappingskoning Ashraf Sekkaki.

maandag 23 november 2009

Bruidegom van Shilpa Shetty gelinkt aan misdaadboss Ricardo Fanchini

ANTWERPEN-De Indiase Bollywoodster Shilpa Shetty(34) is zondag in het huwelijk getreden met Raj Kundra, een "Londense miljardair" en financier. Deze gereputeerde vertoefde in juni van dit jaar nog in de verhoorlokalen van de federale politie van Antwerpen. De speurders van de afdeling Organized Crime Financial Unit(OCFU) wilden van Kundra weten welke rol hij speelde in het internationale witwasnetwerk van de in New York wegens drugshandel opgesloten misdaadboss Ricardo Fanchini (52)

Voor wie niet helemaal thuis in de wereld van showbizz en celebrities: Shilpa Shetty is al jaren een vooraanstaand Bollywood-actrice in India. De 'westerse wereld' leert haar kennen eigenlijk pas kennen in 2007, wanneer ze deelneemt aan de Britse versie van Celebrity Big Brother. Shetty komt als winnares uit het programma, nadat ze het middelpunt werd van een racisme-rel. De inmiddels overleden Big Brother-ster Jade Goody maakte beledigende en racistische opmerkingen aan het adres van Shilpa Shetty, wat voor heel wat opschudding zorgde bij de Britse televisiekijkers.

Raj Kundra is in onze contreien dan weer een nobele onbekende. En hij had er misschien goed aan gedaan om een nobele onbekende te blijven. De journalisten van de Engelse financieel-economische pers kennen hem vaag als een van de Brits-Indiase wonderboys. De Indiër staat op plaats 198 in lijst van rijkste Britten. Zijn (vermeende) bron van inkomsten: handel in diamant, juwelen, textiel, mode, electronica en financiering van Bollywood-filmprojecten.

Fanchini en Kundra in Berlijn

Het was het Poolse weekblad Wprost dat, in samenwerking met uw Antwerpse dienaar, voor het eerste vlekje zorgde op de reputatie van wonderboy Raj Kundra. Kundra was in 2007 namelijk een van de prominente gasten op het 50ste verjaardagsfeest van Ricardo Fanchini aka Marian Kozinan in Berlijn. Deze Poolse Duitser behoort al twintig jaar tot de top van de georganiseerde misdaad in Europa. Fanchini is gelieerd Russische mafiakopstuk als Boris Nayfeld(foto, onder) en was ook een zakenpartner van de in Antwerpen geliquideerde Rachmeil Brandwain. Fanchini runde in Antwerpen het wodkabedrijf Kremlyovskaya Vodka. In de nasleep van het faillissement belandde hij samen met zijn boezemvriend Frank Slaets in het beklaagdenbankje wegens fraude. Voor alle duidelijkheid: dit is een zeer korte samenvatting van wapenfeiten van de heer Fanchini in Antwerpen.


Boris Nayfeld, partner in crime van Fanchini

Na zijn gevangenisverblijf in België, verhuist Fanchini naar Londen, waar hij zijn intrek neemt in de superexclusieve buurt Mayfair. Bronnen in de onderwereld meldden ons dat hij F1-piloot Jenson Button tot een van zijn buren mag rekenen. Fanchini zou zijn centen inmiddels verdienen met de mondiale smokkel in drugs en sigaretten. De handel in drugs is inmiddels bewezen: Fanchini zit in New York een celstraf van 10 jaar uit wegens intercontinentale handel in xtc.

In Londen leerde Fanchini wonderboy Raj Kundra kennen. De twee werden dikke vrienden, al wil Kundra daar tegenwoordig liever niet al te nadrukkelijk aan herinnerd worden. Wanneer Fanchini in Londen wordt gearresteerd, trekt Kundra met Shetty naar Mumbay. Simultaan met de actie van de Amerikanen, barst in Antwerpen een grootschalig internationaal witwasonderzoek los naar de financiële kanalen van Fanchini. Zijn ex-vrouw Jolanta wordt gearresteerd in Spanje en uitgeleverd aan Antwerpen. Ze zit bijna een jaar lang in voorhechtenis. Andere namen die bij de politie uitleg moesten komen geven zijn zakenman Frank Slaets, Kipling-man Tony Gram en Rex Diamondstopman Serge Muller. Die laatste wordt beschouwd als een verdachte, Slaets en Gram niét. In het Oekraiense luik van het onderzoek blijken de tentakels van Fanchini te reiken tot op het hoogste regeringsniveau. Een adviseur van premier Julia Timoshenko zou de vastgoedoperaties van Fanchini superviseren.

Ook Raj Kundra staat op het lijstje van de te verhoren personen. De Antwerpse speurders slagen er maar niet in om Kundra in Antwerpen te krijgen. Hij reageert niet op hun vriendelijk uitnodigingen. Hij houdt zich gedeisd in Mumbay en geniet van zijn nieuwe liefde Shilpa. De speurders hadden toch een aantal pertinente vragen voor de wonderboy - ondermeer over de aankoop van een Best Western Hotel met tennisterrein in de buurt van Antwerpen. Uiteindelijk dreigen ze ermee om Kundra internationaal te seinen, als hij niet vrijwillig opdaagt voor een verhoor. Omdat hij daardoor in de gevangenis zou kunnen belanden, zakt hij midden juni toch af naar Antwerpen. Hij wordt een dag lang verhoord, maar niet in beschuldiging      gesteld. De speurders hebben hun twijfels bij het optreden van Kundra, maar als er strafbare feiten werden gepleegd, dan werden die niet in Antwerpen gepleegd.


De Britse openbare omroep BBC-online pakte vorig jaar nog uit met een groter reportage over Ricardo Fanchini onder de titel Time Catches Up For Global Gangster. De omroep illustreerde het verhaal met een foto (zie boven, zie hiernaast) van Fanchini op een feestje in Moskou. De man uiterst rechts op de foto, onherkenbaar gemaakt door de BBC, is Raj Kundra. Naast hem staat zijn toenmalige echtgenote Kavita, Fanchini's derde vrouw Katrin Rotmann en "Polski Al Capone" himself.

vrijdag 20 november 2009

Tijdbom onder proces tegen Thai Connection

Geknoei met uitleveringsprocedures breekt OM zuur op

ANTWERPEN-Het openbaar ministerie dreigt een zeer zware prijs te moeten betalen voor spectaculaire arrestatie van de groep-Meyer in Thailand. Bij het opmaken van de uitleveringsverzoeken zijn zoveel fouten gemaakt, dat een aantal belangrijke, lopende strafzaken in de prullemand zullen verdwijnen.

Blunder 1: de uitlevering van Ronald Koornwinder

Uit het onderzoeksdossier blijkt dat Ronald Koornwinder vooral gelinkt kan worden aan de heroïnetrafiek van Turkije naar Antwerpen. Openbaar aanklager Esther Natus erkende dat in haar requisitoir. "De rol van Koornwinder in het hasjdossier is minder duidelijk", aldus het OM. Het bizarre is dat Ronald Koornwinder niet wordt vervolgd in het heroïnedossier, maar wél in het hasjdossier. Door een fout in het uitleveringsverzoek werd Koornwinder helemaal niet uitgeleverd in de heroïnezaak. "Mijn cliënt heeft niets te maken met die hasjtrafieken", betoogde advocaat Walter Damen. "En toch eist u de maximumstraf. Dat is niet ernstig. Dat u hem niet kunt vervolgen voor de heroïne is toch geen reden om hem dan maar voor hasj proberen te pakken?"

Blunder 2: Meyer niet uitgeleverd in 3 andere dossiers

Op het moment dat kopstuk Paul Meyer naar Thailand vluchtte, stonden er maar liefst drie rechtszaken tegen hem op stapel. Een cocaïnetrafiek van 150 kg, een sigarettensmokkel én een dranksmokkel. Omdat hij voor deze zaken niet werd uitgeleverd, is hij juridisch gezien niet aanwezig en kan hij niet vervolgd worden zolang hij geen afstand doet van het zogenaamde specialiteitsbeginsel. In de cocaïnezaak had hij in eerste aanleg al 6 haar gekregen. In de zaak van wodkasmokkel had OM 3 jaar geëist. Al die zaken belandden wellicht in de prullebak. Zelfs al Meyer in Thailand-zaak de maximumstraf krijgt, heeft hij toch nog reden om te feesten.

Blunder 3: Van Staay niet uitgeleverd in twee andere dossiers

Ook Koen Van Staay ontsnapt aan vervolging in de cocaïnezaak. Als teken van goodwill deed hij wel afstand van het specialiteitsbeginsel in de zaak van de 1,5 miljoen xtc-pillen, anders had het OM ook dat dossier in de prullemand kunnen gooien.

woensdag 18 november 2009

15 jaar geëist tegen de Thai Connection


ANTWERPEN-Het openbaar ministerie heeft loodzware celstraffen gevorderd tegen de zogenaamde "Bende van 700 miljoen", de smokkelorganisatie rond de flamboyante Nederbelg Paulus Meyer. De kopstukken van de bende - Paulus Meyer en Ronald Koornwinder - hoorden 10 jaar tegen zich eisen wegens drugsfeiten en nog eens 5 jaar extra voor witwaspraktijken. De Antwerpse rechtbank heeft drie volle dagen uitgetrokken voor wat de grootste drugszaak in de Belgische rechtsgeschiedenis is.

De feiten:


Op 26 februari 2007 onderschept de douane in de haven van Antwerpen een aantal verdachte containers met schroot, afkomstig uit Marokko. Na lang wroeten in de enorme berg schrootafval vinden de speurders wat zoeken:  dichtgelaste vaten vol met hasj. Gigantisch veel hasj. In totaal blijkt het om 42 TON te gaan. Het is de grootste drugsvangst die ooit in België werd gedaan. Enkele dagen later arriveert in Antwerpen opnieuw een transport met schrootafval, dit keer afkomstig uit Turkije. De douaniers doorzoeken de containers en mogen opnieuw een Belgisch record op tekenen: tussen de geperste blikken blijkt 97 kilogram heroïne te zitten. De totale groothandelsprijs van de onderschepte drugs is 70 miljoen euro.

Het onderzoek:

De federale politie begon in 2006 al een onderzoek naar de flamboyante Paulus Meyer, een crimineel fenomeen dat de voorbije jaren de ster van de Antwerpse onderwereld werd. Geen mens zat de voorbije jaren zo vaak in de rechtbank als deze playboy gangster. BTW-fraude, sigarettensmokkel, accijnsfraude en alcoholsmokkel, cocaïnetrafiek, Meyer deed het allemaal. Meyer runde een soort crimineel expeditiebedrijf dat werkte in opdracht van Nederlandse drugsorganisaties. Meyer was de spin het web: hij recruteerde medewerkers, gaf orders aan zijn directe medewerkers, onderhield contacten met de Nederlandse opdrachtgevers en de bedrijven die hij gebruikte als dekmantel. Meyer werd bijgestaan door drie vennoten, die in principe evenveel in de pap te brokken hadden. Maar Meyer was duidelijk de primus inter pares. De drugsvangsten brengen het onderzoek in een stroomversnelling. Meyer slaat op de vlucht - hij knipt zijn electronische enkelband door en vervoegt zijn vriendin en vennoten in hun Thaise resort op Koh Samui. Daar worden ze enkele maanden later door het Thaise leger en de Belgische speurders van hun bed gelicht. Twee jaar later staan ze met 27 verdachten voor de rechter in Antwerpen.

De Organisatie:


*De Antwerpse tak

Paulus Meyer: chef van de Belgische transporttak van de organisatie. Riskeert 15 jaar
Pedro Noves Gracia(+): Noves Gracia was de rechthand van Meyer, tot hij in Thailand een zwaar ongeluk krijgt met een scooter. Noves Gracia sterft uiteindelijk na overbrenging naar België.
Koen Van Staay: Leerde Meyer kennen in de gevangenis. Kreeg eerder al een celstraf van 8 jaar voor zijn betrokkenheid bij een transport van 1,5 miljoen xtc-pillen naar Australië.Samen met Meyer ook verdachte in een transport van 150 kg coke. Riskeert 11 jaar
Gabriel Lothar: voormalig hoofdportier van dancing Carré. Heeft als enige geen drugsverleden. Was de chef Communicatie van de organisatie. Zorgde voor computers met geencrypteerde e-mailsystemen, zodat de bende veilig kon communiceren. Riskeert 12 jaar

Gurham, Bayram en Fuat Bicici: Turken uit Gent. Ingehuurd door Meyer om het heroïnetransport vanuit Istanbul op te zetten.Strafeis: 4 tot 7 jaar
Claude De Block, alias Frank: vastgoedhandelaar. Stond in voor de organisatie van de transporten in de Antwerpse haven. Strafeis: 7 jaar
Bernardus Appelhof: Eindhovenaar. Relatie van Meyer. Regelde samen met De Block de schroottransporten in Antwerpen. Zij vormden de barriëre tussen de "smokkelwaar" en de Meyer als ware coördinator. Strafeis: 7 jaar
Kaya Withaegels:  leverde hand -en spandiensten; Strafeis: 4 jaar
Bik Roeland: schroothandelaar. Stelde zijn firma ter beschikking van Meyer en co. Strafeis: 5 jaar
Eddy Nuyts: vrachtwagenchauffeur voor Meyer en co.Strafeis: 3 jaar
Hendrik Van der Hek: vrachtwagenchauffeur: Strafeis: 3 jaar
Gert Nuyts: Vrachtwagenchauffeur
Leendert De Ruiter: directeur transportbedrijf. Strafeis: 2 jaar

*De Nederlandse tak, topfiguren

Ronald Koornwinder: dé financier en opdrachtgever. Gaf niet alleen Meyer instructies, maar ook de Nederlandse organisatoren en uitvoerders: Strafeis: 10 + 5 jaar
Tim Noordman: schroothandelaar, voormalige schoonzoon van Koornwinder en bestemmeling van heroïne: strafeis 8 jaar
Cetin Tas: Turkse Nederlander, partner in crime van Tim Noortman. Strafeis: 8 jaar
Rob Wilders: schroothandelaar uit Diemen, een van de bestemmelingen van de hasj. Strafeis: 10 jaar
Fred Sibbelee: gepensioneerde kapper en vastgoedhandelaar. Bridgemaat van Rob Wilders, een van de bestemmelingen van de hasj. Ontkent iedere betrokkenheid. Strafeis: 6 jaar
M'Hamed Azoubai: Nederlandse Marokkaan uit Den Haag. Internationaal geseind wegens voortvluchtig. Strafeis: 8 jaar

*De Vrouwen
Vrouwen spelen in alle strafdossier tegen Paul Meyer een belangrijke rol. In tegenstelling tot veel drugstrafikanten gebruikt Meyer geen geweld en neemt hij slechts zelden zijn toevlucht tot intimidatie. Mooiprater Meyer bedreigt geen mensen, hij verleidt ze. Zijn modus operandi: vrouwen dermate het hoofd op hol brengen dat ze bereid zijn om louche klusjes op te knappen.

Kelly Cautereels: was babysit ten huize van Paul Meyer en diens ex-echtgenote Gerda Vorsselmans. Is met Meyer getrouwd in de Antwerpse gevangenis. Is twintig jaar jonger dan Meyer. Hield toezicht op de bouw van het resort in Thailand; Veroordeeld tot 2 jaar wegens witwassen. Gelooft onvoorwaardelijk in haar man Paulus. Kelly's Quote van de week: "Spettertje, jij bent de liefde van mijn leven, ook al zitten er muren van steen tussen ons"


Gerda V.: ex-echtgenote van Meyer. Kreeg van Meyer een schoonheidssalon, ook al had hij inmiddels een relatie met de veel jongere Kelly Cautereels. Liet Meyer door een deurwaarder betrappen op overspel. Meyer, ridderlijk als hij is, betaalde wel de factuur van de deurwaarder...Mee veroordeeld voor witwassen
Nicky S.: bediende bij expeditiebedrijf. Liet zich door Meyer het hoofd op hol brengen en leverde hand -en spandiensten

Linda H.: ex-bazin van escortebureau, favoriete masseuse van Paul Meyer en geldkoerier van de groep-Meyer

De aanklagers:

Esther Natus, drugsmagistrate. Natus kwam bijzonder scherp en streng uit de hoek tijdens haar requisitoir. Verdachte Rob Wilders reageerde verbijsterd. "Ik, tien jaar cel? Die vrouw spoort niet"

Christiaan Nys: de pitbul van de financiële sectie van het Antwerpse parket. "Slimme gangster zijn de gevaarlijkste. En ik denk dat ik Meyer tot die groep mag rekenen"

Rechtbankvoorzitter: Marleen Vincke

dinsdag 17 november 2009

In de ban van Paul Meyer

De Grote Paul Meyer Show. Zo wordt het nakende proces tegen de "Bende van 700 miljoen" rond de playboygangster uit Antwerpen nu al genoemd. Eigenlijk gaat het niet om één proces, maar over een kleine tsunami aan processen. Meyer en zijn kornuiten staan terecht voor witwassen, cocaïnetrafiek, smokkel van miljoenen xtc-pillen, sigarettenzwendel, heroïnehandel en hasjsmokkel. Meyer en co. zaten achter de grootste hasjtrafiek die ooit in België werd onderschept: 42 ton in een klap. De groep-Meyer zou - naar eigen zeggen - meer dan 300 ton succesvol van Marokko naar Nederland hebben gesmokkeld. Klaas Bruinsma, de vader van de poldermaffia, draait zich jaloers om in zijn graf. De heroïnelijn die playboy Paultje trachtte op te zetten tussen Antwerpen en Istanbul liep al bij het eerste echte transport stuk: 100 kg, opnieuw een record. Dat had Paul wel een beetje aan zichzelf te danken. De heroïne zat verstopt tussen enkele tonnen schrootafval. En dat vond de douane merkwaardig: nooit eerder werd er schroot vanuit Turkije ingevoerd in Antwerpen, omdat de schrootprijs in Turkije hoger ligt dan in België. De Gentse Turken die de trafiek voor Meyer organiseerden, hadden Paultje er op voorhand voor gewaarschuwd dat hun operatie aandacht zou trekken. "Het is nog nooit gebeurd, Paul. Nooit eerder heeft iemand schroot van Turkije naar België gebracht", zo kreeg Meyer te horen. Maar Meyer antwoordde met de branie die hem eigen is. "Nou, dan zijn wij de eersten. Klaar!"
Verder blijft het ook uitkijken naar de verschijning van Kelly Cautereels, de babysit waarvoor Meyer zijn vrouw verliet en waarmee hij uiteindelijk in de gevangenis in het huwelijk trad. Een van de Nederlandse kopstukken van de bende heet Rob Wilders. Benieuwd of de Nederlandse media gaan graven naar de familiebanden van de man. (JVA)

Yehuda Mishali

5 jaar cel voor verdwenen diamantrover
ANTWERPEN
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Yehuda Mishali(58) tot 5 jaar cel veroordeeld voor de spectaculaire diamantroof bij de bank ABN Amro op 2 maart 2007. Ondanks de stringente beveiliging wandelde Mishali die dag de bank uit met 24 kg diamanten. Waarde: 21 miljoen euro. De veroordeling van de Israëlier is een pyrrusoverwinning voor het openbaar ministerie, want Mishali is sinds zijn huzarenstukje totaal onvindbaar.