donderdag 27 mei 2010

3 jaar cel voor neerschieten broer Viktor HoxhaANTWERPEN-De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Florim Kllokoqi veroordeeld tot drie jaar cel voor het neerschieten van de Albanese onderwereldfiguur Ashprim Hoxha(foto), de broer van de beruchte portierskoning Viktor Hoxha.

De schietpartij vond plaats op 25 mei 2008 aan stripteasebar Amnesia, in het stationskwartier van Antwerpen. Florim Kllokoqi, die als barman werkte in de nachtclub, lag al een enkele weken overhoop met de broer van de Albanese misdaadkoning. Een van de danseressen van de striptent vormde blijkbaar de inzet van de vete tussen de heren.

Op 25 mei kwam het opnieuw tot een woordenwisseling tussen Hoxha en Kllokoqi. Hoxha deed op zeker moment teken aan zijn opponent om de zaak op straat uit te vechten. Kllokoqi volgde Hoxha, maar niet voor hij zijn vuurwapen was gaan halen. Hij richtte zijn pistool op Hoxha en vuurde tweemaal. De broer van de portierskoning werd geraakt in de borst, maar was toch nog in staat om Kllokoqi het pak slaag van zijn leven te geven. Uiteindelijk konden omstaanders de kemphanen uit elkaar halen.

Het parket vervolgde zowel Kllokoqi als Hoxha wegens opzettelijke slagen en verwondingen met voorbedachtheid, maar de rechtbank sprak Ashprim Hoxha vrij. Het geweld dat hij pleegde was volgens de rechtbank noodzakelijk om zich tegen zijn aanvaller te verdedigen. Klokoqi moet niet alleen drie jaar de cel in, hij moet Hoxha ook een schadevergoeding van 1912 euro betalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Commentaar of kritiek is welkom, maar hou het beleefd. Scheldpartijen, beledigingen of bedreigende reacties worden verwijderd.