donderdag 27 mei 2010

Antwerpse haven overspoeld met drugs?

ANTWERPEN-De Zuid-Amerikaanse drugskartels lijken de haven van Antwerpen de jongste dagen te overspoelen met cocaïne. Zo maakte de federale politie donderdag bekend dat er op 20 mei ongeveer 400 kg coke werd onderschept op kaai 742. Vier gemaskerde mannen waren de drugs op trolleys aan het laden, toen ze werden betrapt door een bewakingsagent. De vier verdachten sloegen op de vlucht en lieten hun kostbare marchandise achter op de kaai.

De 400 kg zaten verstopt in sporttassen en kwamen van een containerschip dat Antwerpen had bereikt vanuit Peru. Bronnen in het milieu zeggen dat de drugs bestemd waren voor een groep Albanezen in Nederland. Diezelfde bronnen claimen dat nauwelijks 24 uur later nog eens 114 kg cocaïne werd onderschept op dezelfde kaai 742, maar dat wordt voorlopig niet bevestigd door politie en parket.

Afgelopen woensdag was het opnieuw bingo. Onder havenarbeiders valt te vernemen dat de douane woensdagnacht 92 kg zou hebben onderschept aan de MSC Home Terminal in Antwerpen. Bij die interventie van de politiediensten en de douane zou een verdachte zijn gearresteerd, maar ook die berichten worden voorlopig niet bevestigd door officiële bronnen.

Rond de 17de mei zou ook een lading van 120 kg cocaïne in de haven zijn aangekomen, maar die zending zou met succes uit de haven zijn getrokken voor de politie of douane kon ingrijpen.

De federale politie heeft dus eigenlijk weinig redenen om triomfantelijke persberichten de wereld in te sturen. Bovendien overdrijven de bromsnorren geen klein beetje in hun communique. "Voor bijna 100 miljoen euro drugs in beslag genomen", zo luidt te titel. Een lezer met een minimum aan kritische zin vraagt zich dan toch af of dat niet een beetje veel is: 100 miljoen euro voor 400 kg cocaïne. Als we er vanuit gaan dat een gram cocaïne op straat 50 euro is en we aanvaarden de wiskundige wet dat 400 kg gelijk is aan 400.000 gram, dan kom ik op een straatwaarde van 50 x 400.000 = 20.000.000 euro. De federale politie overschat de waarde van de drugs met 80 miljoen euro! En dan moet u weten dat ze bij de federale politie dagenlang bureaucratisch hebben lopen emmeren over de formulering van het persbericht. Maar een simpele omrekening van kilo's naar grammen, dat is blijkbaar nét iets te ingewikkeld.

3 jaar cel voor neerschieten broer Viktor Hoxha



ANTWERPEN-De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Florim Kllokoqi veroordeeld tot drie jaar cel voor het neerschieten van de Albanese onderwereldfiguur Ashprim Hoxha(foto), de broer van de beruchte portierskoning Viktor Hoxha.

De schietpartij vond plaats op 25 mei 2008 aan stripteasebar Amnesia, in het stationskwartier van Antwerpen. Florim Kllokoqi, die als barman werkte in de nachtclub, lag al een enkele weken overhoop met de broer van de Albanese misdaadkoning. Een van de danseressen van de striptent vormde blijkbaar de inzet van de vete tussen de heren.

Op 25 mei kwam het opnieuw tot een woordenwisseling tussen Hoxha en Kllokoqi. Hoxha deed op zeker moment teken aan zijn opponent om de zaak op straat uit te vechten. Kllokoqi volgde Hoxha, maar niet voor hij zijn vuurwapen was gaan halen. Hij richtte zijn pistool op Hoxha en vuurde tweemaal. De broer van de portierskoning werd geraakt in de borst, maar was toch nog in staat om Kllokoqi het pak slaag van zijn leven te geven. Uiteindelijk konden omstaanders de kemphanen uit elkaar halen.

Het parket vervolgde zowel Kllokoqi als Hoxha wegens opzettelijke slagen en verwondingen met voorbedachtheid, maar de rechtbank sprak Ashprim Hoxha vrij. Het geweld dat hij pleegde was volgens de rechtbank noodzakelijk om zich tegen zijn aanvaller te verdedigen. Klokoqi moet niet alleen drie jaar de cel in, hij moet Hoxha ook een schadevergoeding van 1912 euro betalen.

woensdag 26 mei 2010

Fraudeur Antonio Forti voelt zich onheus bejegend

ANTWERPEN - Wij ontvingen per mail een schrijven van Antonio Forti, een fiscalist die zowel in Nederland als in België werd veroordeeld wegens fraudepraktijken. Dhr. Forti werd door ons omschreven als een superoplichter, gezien de omvang van beleggingsfraude waarin hij verwikkeld raakte. Forti meent dat die omschrijving onterecht en grievend is. Aangezien het om een zeer subjectieve omschrijving gaat - wat is een superoplichter? - heeft hij misschien een punt dat die kwalificatie niet op hem van toepassing is. Gewoon fraudeur, dus. Forti verwijt ons "niet geheel juiste" belichting van de feiten. Ook daar geven wij hem gedeeltelijk gelijk: wij zijn in ons vorige bericht niet volledig geweest. Wij hadden immers geen melding gemaakt van zijn veroordeling, in Duitsland, wegens drugsmokkel. En dat Forti bijzonder gewelddadig kan zijn - tenminste dat vond de gevangenisbewaarder die een zware kopstoot van hem kreeg - dat waren we ook vergeten. De visie van Forti zélf wil ik u ook niet onthouden.

Geachte heer Van der Aa,


Hoewel weer enige tijd geleden en terugkomend op een eerder schrijven aan u deel ik u het volgende mede,

U heeft een foutief relaas weergeven omtrent mijn door u en andere bronnen niet geheel juiste belichting van feitelijk omstandigheden. Indien wij rechtspraak en strafuitvoeringsmaatregelen vergelijken met de tenlastelegging(en) en daarmede samenhangend sterk gekleurde publiekelijke informatie verstrekking, is het geheel van informatie gepubliceerd in de media, waaronder ook uw artikelen niet juist weergegeven, sterk overdreven en buiten de context van concrete werkwijze en opzet gebleven. U heeft uw werk onzorgvuldig gedaan en slechte brononderzoek gedaan. Ik ben op die wijze al veroordeeld als superoplichter, besmeurd met een lastercampagne nog voor ik voor de rechter(s) moest verschijnen. Omdat ik met Tripple Plus niets te maken heb gehad ben ik door de Nederlandse rechter in Nederland veroordeeld met een taakstraf voor andere feiten en in België door de Belgische rechter met 2 jaar voorwaardelijk voor de door u vermeende mega zwendel van tientallen miljoenen als superoplichter. En dat terwijl de onderzoekers van justitie jarenlang de tijd hebben gehad om het gehele samenstel van handelingen en feitelijke omstandigheden tot in details te bestuderen en te beoordelen op strafrechtelijke merites. U heeft mij zonder te vragen op de foto gezet nog voor het proces, u heeft deze foto zonder enige toestemming gepubliceerd op internet en in de dagbladen waarvoor u schrijft, u heeft mij publiekelijk laten veroordelen als een superoplichter en mij geschaad in mijn functioneren en daarmede iedereen met wie ik samenwerk en iedereen, die met mij begaan is om wat voor reden dan ook geschaad en gecompromitteerd en in verlegenheid gebracht. Mijn functioneren en mijn toekomst, mijn werkgever, gezin en familie worden hiermede onnodig geconfronteerd en ieder in hun eigen belang geschaad. Mijn dringend verzoek aan u is met onmiddellijke ingang deze site, informatie en foto van internet te halen onder voorwaarde, dat indien u dit niet doet binnen een maand vanaf heden, wij gezamenlijk een schadevergoedingsprocedure tegen u zullen opstarten.

Ik vertrouw erop, dat u gehoor en uitvoering zult geven om deze in de aanhef genoemde URL’s te verwijderen van internet.

Met de meeste hoogachting



A.R.G. Forti

dinsdag 25 mei 2010

Gangsterbaas Christy Kinahan gearresteerd in Spanje

Foto: Christopher Kinahan(links) met zijn Belgische advocaat bij het verlaten van de rechtbank in Antwerpen
ANTWERPEN/ESTEPONA-De Spaanse politie heeft vanmorgen de Ierse gangsterbaas Christopher "Christy" Kinahan gearresteerd. Kinahan werd opgepakt tijdens een internationale politieoperatie, waarbij meer dan 17 landen, waaronder België, betrokken waren. Kinahan is volgens de Spaanse en Britse politiediensten de baas van een van de belangrijkste criminele netwerken van Europa. De organisatie van Kinahan, die twee jaar geleden plots opdook in de corruptieaffaire rond de Antwerpse zaalvoetbalclub FORCOM, is betrokken bij grootschalige cocaïnehandel, wapenhandel en witwaspraktijken.

De correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeelde Christy Kinahan eind 2009 nog tot vier jaar effectieve gevangenisstraf wegens witwaspraktijken. Door zijn veroordeling raakte Kinahan een berg cash, een villa en een appartement in Brasschaat en een handelspand aan Kaasrui in het oude centrum van Antwerpen kwijt. Kinahan verbleef geruime tijd in een loft boven het leegstaande casino Fantasy aan de Kaasrui 11, zijn naam prijkt nog steeds op de brievenbus, maar volgens de politiediensten pendelde hij tussen Antwerpen, Cyprus, Dublin en Estepona. Aan de Costa del Sol woonde hij in een villa die wordt geschat op 10 miljoen pond.
Foto: De Dandy Don, Christy Kinahan in het justitiepaleis van Antwerpen
Kinahan dook enkele weken geleden nog op in Antwerpen, waar het hof van beroep zich zou buigen over zijn witwas-dossier. De zaak werd uitgesteld naar juni. Nu hij in Spanje in de cel zit, is het zo goed als uitgesloten dat hij zijn proces in persoon zal kunnen bijwonen.  De Spaanse politie arresteerde dinsdagmorgen 20 leden van de organisatie van Kinahan. In Groot-Brittanië werden nog eens 12 mensen opgepakt en de Ierse Garda Siochana kon in Dublin een verdachte inreken. Onder de arrestanten bevinden zich ook topcrimineel John Cunningham en de twee zonen van Kinahan, Christy jr. en Daniël. Bij de operatie waren 750 politieagenten betrokken?.
Foto's: de villa en het appartement van Kinahan in het centrum van Brasschaat
"Deze actie kadert in een zeer intensief en doorgedreven onderzoek naar een georganiseerde bende die drugs en wapens smokkelde", zegt commissaris Fachtna Murphy, woordvoerder van de Ierse politie Garda Siochana. "Wat nieuw is, is dat de Kinahan-organisatie zijn omvangrijke witwasnetwerk ook ter beschikking stelde aan rivaliserende criminele groepen. Criminele groepen hebben de voorbije jaren honderden miljoenen euro crimineel geld door het witwasnetwerk van Kinahan gepompt. We hielden de organisatie al meer als een jaar in de gaten en we werden daarbij geholpen door de collega's uit Spanje, het Verenigd Koninkrijk en België"