donderdag 30 juni 2011

Cocaïnesmokkelaars vrijuit door blunderende politie en onderzoeksrechter

ANTWERPEN-Een drugsbende die in 2005 nog veroordeeld werd tot zware celstraffen voor de invoer van 150 kilo cocaïne via de haven van Antwerpen, is door het hof van beroep over de hele lijn vrijgesproken. De verdachten gaan vrijuit omdat het hof van oordeel is dat de politie zich bezondigde aan het illegaal afluisteren van hun telefoons. Ook de onderzoeksrechter krijgt van het hof een veeg uit de pan. De onderzoeksrechter zou zijn vergunningen voor afluisteren van telefoons niet of slordig hebben gemotiveerd.

De bende die nu vrijuit, is de groep rond de Maasmechelaar Antonio A.(50) en Antwerpenaar Anthony V.C.. A. werd in eerste aanleg veroordeeld tot 7 jaar cel, omdat hij het transport van 150 kilo cocaïne zou hebben gefinancierd. Anthony V.C. kreeg zes jaar cel als de man die ervoor moest zorgen dat de cocaïne veilig uit de haven weggeraakte. Zijn rechterhand Frederik B., de man met contacten in de haven, kreeg vijf jaar cel. 

Anthony V.C. legde zich niet neer bij de veroordeling. Zijn advocaat Sven Mary voerde een jarenlange procedureslag tegen het openbaar ministerie. Met succes, want het dossier gaat in de prullemand en alle verdachten gaan nu vrijuit.

De vrijspraak betekent nog niet dat de verdachten een zorgeloze toekomst tegemoet gaan. Zowel Anthony V.C. als Frederik B. werden vorig jaar opgepakt naar aanleiding van drugsdossiers Turnhout en Antwerpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Commentaar of kritiek is welkom, maar hou het beleefd. Scheldpartijen, beledigingen of bedreigende reacties worden verwijderd.