dinsdag 17 november 2009

In de ban van Paul Meyer

De Grote Paul Meyer Show. Zo wordt het nakende proces tegen de "Bende van 700 miljoen" rond de playboygangster uit Antwerpen nu al genoemd. Eigenlijk gaat het niet om één proces, maar over een kleine tsunami aan processen. Meyer en zijn kornuiten staan terecht voor witwassen, cocaïnetrafiek, smokkel van miljoenen xtc-pillen, sigarettenzwendel, heroïnehandel en hasjsmokkel. Meyer en co. zaten achter de grootste hasjtrafiek die ooit in België werd onderschept: 42 ton in een klap. De groep-Meyer zou - naar eigen zeggen - meer dan 300 ton succesvol van Marokko naar Nederland hebben gesmokkeld. Klaas Bruinsma, de vader van de poldermaffia, draait zich jaloers om in zijn graf. De heroïnelijn die playboy Paultje trachtte op te zetten tussen Antwerpen en Istanbul liep al bij het eerste echte transport stuk: 100 kg, opnieuw een record. Dat had Paul wel een beetje aan zichzelf te danken. De heroïne zat verstopt tussen enkele tonnen schrootafval. En dat vond de douane merkwaardig: nooit eerder werd er schroot vanuit Turkije ingevoerd in Antwerpen, omdat de schrootprijs in Turkije hoger ligt dan in België. De Gentse Turken die de trafiek voor Meyer organiseerden, hadden Paultje er op voorhand voor gewaarschuwd dat hun operatie aandacht zou trekken. "Het is nog nooit gebeurd, Paul. Nooit eerder heeft iemand schroot van Turkije naar België gebracht", zo kreeg Meyer te horen. Maar Meyer antwoordde met de branie die hem eigen is. "Nou, dan zijn wij de eersten. Klaar!"
Verder blijft het ook uitkijken naar de verschijning van Kelly Cautereels, de babysit waarvoor Meyer zijn vrouw verliet en waarmee hij uiteindelijk in de gevangenis in het huwelijk trad. Een van de Nederlandse kopstukken van de bende heet Rob Wilders. Benieuwd of de Nederlandse media gaan graven naar de familiebanden van de man. (JVA)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Commentaar of kritiek is welkom, maar hou het beleefd. Scheldpartijen, beledigingen of bedreigende reacties worden verwijderd.