woensdag 25 mei 2011

Dori Xhofleer, de Dagobert Duck van de xtc-handel


Nederlandse politie vindt 4,3 miljoen euro cash in huis drugsbaron

De Nederlandse Fiscale Opsporingsdienst FIOD heeft in een huis in Venlo ruim 4,3 miljoen euro in contanten aangetroffen. Het vermogen behoorde vermoedelijk toe aan Theodorus "Dori" Xhofleer, een Nederlandse pillenkoning die in ons land een celstraf van zes jaar uitzit wegens de vervaardiging en handel in amfetamines. Een nieuwe alias is geboren: Dagobert Duck.

De correctionele rechtbank van Hasselt veroordeelde Theodorus Xhofleer(46) enkele maanden geleden tot zes jaar cel en een boete van 55.000 euro. De rechtbank zag de Nederlander uit Venlo als de financier van een grootschalig amfetaminelabo, dat in de loop van mei 2010 werd opgerold in Tessenderlo. Bij de inval vonden speurders ruim 300 liter vloeibare amfetamine. Bij de verdachten troffen de speurders nog eens 35.000 euro cash, 12 kg coca├»ne, 20 liter amfetamine-olie, 100.000 xtc-pillen en 1.750 kg chemicali├źn aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Commentaar of kritiek is welkom, maar hou het beleefd. Scheldpartijen, beledigingen of bedreigende reacties worden verwijderd.