maandag 23 mei 2011

UPDATE LIQUIDATIE OUTLAWS: duidelijke link naar Hells Angels

Bandencentrale eigendom van president Hells Angels Zwartberg

De bandencentrale in Maasmechelen waar de drie Outlaws vrijdag  naar alle waarschijnlijkheid werden afgeknald, blijkt eigendom te zijn van de president van de Hells Angels Chapter in Zwartberg. Hoewel politie en justitie zich hullen in stilzwijgen, lijkt alles te wijzen op een bloederige afrekening tussen Hells Angels en Outlaws. 

De Vlaamse dagbladen speculeerden (zie ons vorige blogbericht) er op los naar aanleiding van de driedubbele executie, vrijdag in Maasmechelen. Enkele visser troffen in de Zuid-Willemsvaart in Eisden drie lichamen aan in een Citroën Berlingo die in het kanaal was gedumpt. De slachtoffers bleken gelinkt te zijn aan het Outlaws-chapter Stateline, in Maasmechelen. Het gaat om full member Freddy P.(51), hangaround Jef B. en Mike G.(28). De drie bleken te zijn doorzeefd met kogels.
De drie slachtoffers zouden vrijdagavond zijn opgedoken op een openingsreceptie van Bandencentrale Burnout, in de Industrielaan in Maasmechelen. De kranten signaleren het gerucht dat de Bandencentrale "iets met de Hells Angels te maken" zou hebben, maar concrete aanwijzingen leveren de kranten niet. Die concrete aanwijzingen liggen nochtans voor het grijpen.

De Bandencentrale Burnout is een bedrijf dat werkt onder de vlag van de vennootschap NV Zonhovense Truck en Car, een firma die al meer dan tien jaar actief is. De gedelegeerd bestuurder is Fabrizio Muto, de president van Hells Angels van Zwartberg(Genk). Een duidelijkere link naar de Hells Angels is niet echt denkbaar. 
Enkele weken geleden vielen arrestatieteams van de federale politie nog binnen in het clublokaal van de Hells Angels in Zwartberg. De doorzoekingen kaderden in het onderzoek van het federaal parket naar de aanslag op het clubhuis van de Outlaws in Aalbeke. Een van de Hells Angels die als verdachte werd gearresteerd, is de Limburger Patrick S. President Fabrizio Muto bekloeg zich destijds in Het Belang van Limburg over de schade die de politie had aangericht in hun pand. Een televisiereportage vindt u hier: http://www.hbvl.be/limburg/genk/alkenaar-opgepakt-in-onderzoek-naar-motorbendes-2.aspx