maandag 13 februari 2012

1,2 ton coke onderschept in Antwerpse haven

ANTWERPEN-Bij een controle in de haven van Antwerpen heeft de douane 1.243 kg cocaïne aangetroffen in een container met wasmiddelen. Naar aanleiding van de megavangst werden 8 verdachten opgepakt, zo bevestigt Paul Van Tigchelt van het parket in Antwerpen.

De container met waarin de megalading verdovende middelen zat verstopt, kwam op 3 februari aan in de haven van Antwerpen. De douane trof 26 zakken met zuiver cocaïne aan, goed voor een straatwaarde van 43 miljoen euro. De container, die verstuurd was vanuit de Dominicaans Republiek, was bestemd voor een bedrijf in het Nederlandse Spijkenisse.

De Belgische douane heeft de cocaïne na controle weggehaald uit de container en vervangen door een substituut. Daarna werd de lading door een bestelbus opgehaald en naar Nederland vervoerd. Een arrestatieteam greep vrijdagavond op de A16 in Capelle aan den IJsel in. De verdachten die werden ingerekend in Nederland zijn afkomstig uit Rotterdam, Barendrecht, Curaçao en Venezuela.

De federale politie in Antwerpen kon twee mannen uit Bergen-op-Zoom en Breda oppakken. Zij zullen worden overgeleverd aan Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Commentaar of kritiek is welkom, maar hou het beleefd. Scheldpartijen, beledigingen of bedreigende reacties worden verwijderd.