woensdag 25 november 2009

Topcrimineel Gwenneth Martha voor rechter in Antwerpen


ANTWERPEN
Gwenneth Martha, de Nederlandse topcrimineel die enkele weken als voortvluchtige werd opgepakt in Antwerpen, verschijnt donderdag voor de Kamer van Inbeschuldigingstelling bij het hof van beroep. Martha werd gearresteerd omdat er tegen hem een Europees Aanhoudingsbevel(EAB) werd uitgevaardigd. De Kamer van Inbeschuldigingstelling moet oordelen over Martha ook effectief aan Nederland kan worden overgedragen. Martha wordt bijgestaan door de Antwerpse toppleiter John Maes.

UPDATE: Gwenneth Martha werd vanmorgen in alle vroegte overgebracht van de Begijnenstraatgevangenis in Antwerpen naar het Hof van Beroep aan de Waalse Kaai, een kilometer verderop in de stad. Het transport ging gepaard met de meest stringente veiligheidsmaatregelen. Martha werd vervoerd in een zware pantserwagen, hij werd geblinddoekt (verduisterde skibril) en geketend binnengebracht. De behandeling van de uitlevering werd evenwel uitgesteld naar een latere datum. Nederland zal nog even moeten wachten op hun verloren zoon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Commentaar of kritiek is welkom, maar hou het beleefd. Scheldpartijen, beledigingen of bedreigende reacties worden verwijderd.