woensdag 25 november 2009

Ex-voetbalprof Mohamed Joundi vrijgesproken in witwaszaak

ANTWERPEN
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft ex-profvoetballer Mohamed Joundi(35) over de hele lijn vrijgesproken in de witwaszaak waarvoor hij terechtstond. Joundi werd in 2004 in Frankrijk staande gehouden met 235.000 euro cash op zak, maar de rechtbank vond dat het openbaar ministerie weinig overtuigend bewijs kon aanbrengen dat het geld afkomstig was van criminele activiteiten.

De voormalige profvoetballer van RBC en Zaalvoetbalclub Borgerhout vloog op 27 juni 2004 van Marokko naar Frankrijk. Bij een controle ontdekte de Franse douane dat hij 235.000 euro cash op zak had. Hij moest 58.000 euro aan de douane betalen en kreeg de rest terug. In ons land werd wel een financieel onderzoek gestart.
Investeren in vastgoed
Zijn advocaat pleitte dat hij het geld van familieleden gekregen had, die zeer welgestelde grootgrondbezitters zijn. Ze hadden het hem gegeven om te investeren in vastgoed in Antwerpen. Hij had het geld gebruikt om vijf huizen mee te kopen voor hemzelf en zijn zussen. Joundi kon bovendien bewijzen dat hij over legale inkomsten beschikt, omdat hij in Marokko een succesvol verhuurbedrijf voor waterscooters bezit.
Sekkaki
Mohamed Joundi is in Antwerpen een veelbesproken figuur: jonge Marokkanen beschouwen deze balvirtuoos als een held, de relatie tussen de familie Joundi en de Antwerpse politie is dan weer problematisch. Joundi zat enkele weken geleden ook een tijdje in Marokko in de cel. Joundi bleek in Marokko onderdak te hebben geboden aan de beruchte ontsnappingskoning Ashraf Sekkaki.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Commentaar of kritiek is welkom, maar hou het beleefd. Scheldpartijen, beledigingen of bedreigende reacties worden verwijderd.