maandag 15 februari 2010

Triade-soldaat runde illegaal gokhol

De strafrechtbank van Antwerpen heeft Fung Lai Fat, een belangrijke pion van de 14K Triade in België, veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 15 maanden. Het Chinese maffiamannetje runde in de Van Arteveldestraat een illegaal casino, tot de Antwerpse politie op 4 augustus 2008 een verrassingsbezoek bracht.

Pai Gow
Chinezen hebben een reputatie als het op gokken betreft, maar de speurders hadden niet verwacht dat er op Chinese kaartavondjes zo zwaar aan toe gaat. De recherche trof op de nacht van de inval een 60-tal aanwezigen aan. Op het moment van de huiszoeking waren er twee kansspelen bezig: het kaartspel "13" en het dominospel "Pai Gow". De totale inleg was op dat moment 26.000 euro. Dat bedrag werd in beslag genomen en door de rechtbank verbeurd verklaard.
Heroïnetrafikant wordt gokbaas
Fung Lai Fat, een veroordeeld heroïnetrafikant en een gekende representant van de Hong Kongse triade 14K in het Chinatown van Antwerpen, werd geïdentificeerd als de grote man achter de illegale goktent. Hij werd bijgestaan door Ching Su. Xuan Nguyen en Li Dos Santos speelden onderwereldbankkier, bij wie de gokkers geld konden lenen tegen woekerintresten. Zij werden veroordeeld tot 12 maanden gevangenis. Wai Tsang deed de administratie van de twee Chinese loansharks, en dat kost hem een werkstraf van 120 uur. Chung Lee kreeg als croupier een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden.
Anddy en Peter
Antwerpen: Peter Van Eindhoven meets Holleeder-Chinees Anddy Chen 
De jongste twee jaar duiken steeds vaker Chinese topcriminelen op in Antwerpen, maar politie en justitie lijken nauwelijks te weten hoe ze de Chinese organisaties te lijf moet gaan. Een van de Aziaten tegen wie in Antwerpen nog een strafrechtelijk onderzoek loopt, is Anddy Chen, alias De Holleeder-Chinees. Chen wordt verdacht van betrokkenheid bij de handel in valse paspoorten. Een andere figuur die steeds vaker in de Scheldestad wordt gesignaleerd, is een figuur die Peter Van Eindhoven wordt genoemd. Het gaat om een geblondeerde Aziaat die wordt beschouwd als de een van de leidende figuren van de Chinese onderwereld in de Benelux. "Van Eindhoven" werd in Nederland veroordeeld wegens handel in verdovende middelen. Zijn naam valt ook in het Dover-dossier, het onderzoek naar mensensmokkel rond Sister Ping.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Commentaar of kritiek is welkom, maar hou het beleefd. Scheldpartijen, beledigingen of bedreigende reacties worden verwijderd.