woensdag 2 juni 2010

Topadvocaat legt bom onder proces tegen Nederlandse misdaadorganisatie

TURNHOUT-Het strafproces tegen de vermeende criminele organisatie van Nederbelg Cornelis Aarts is gisteren van start gegaan met een incident van jewelste. Terwijl de voorzitter van de rechtbank aanstalte maakte om de hoofdverdachte aan te spreken, toverde de omstreden Antwerpse topadvocaat Pol Vandemeulebroucke een wrakingsverzoek tevoorschijn. Vandemeulebroucke is in het bezit van een anonieme brief waarin wordt beweerd dat de voorzitter van de rechtbank voor de rechtszaak een ontmoeting zou hebben gehad met de procureur(aanklager) en de speurders in het dossier. De voorzitter wees het wrakingsverzoek af, waarmee hij de anonieme beschuldiging impliciet ontkent. Het hof van beroep in Antwerpen zal zich nu moeten buigen over de eventuele wraking van de rechtbank in Turnhout.

Cornelis Aarts is volgens het parket van Turnhout een van de onbekende grootheden in het Nederlandse onderwereld circuit. Aarts staat niet meteen bekend als zware jongen, maar volgens het OM in Turnhout stond hij aan het hoofd van een criminele groepering die 500 kg cocaïne invoerde, 2 ton hasj verhandelde en een aantal belangrijke ladingdiefstallen (olijfolie, mandarijnen, Malibu) op zijn actief heeft. Het parket van Turnhout wilde de groepering dan ook aangehouden en voor het zomerreces voor de rechter brengen, maar door het manoevre van Vandemeulebroucke dreigt die agendasetting flink in het honderd te lopen. "Het zou me niet verbazen als Vandemeulebroucke de vrijlating van zijn cliënt gaat vragen", zo klinkt in het politiekringen. "Bij Vandemeulebroucke mag je altijd verwachten dat hij een wit konijn uit de hoed tovert, maar dit wit konijn hadden we niet zien aankomen."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Commentaar of kritiek is welkom, maar hou het beleefd. Scheldpartijen, beledigingen of bedreigende reacties worden verwijderd.