dinsdag 1 juni 2010

UPDATE: Twee arrestaties na grote cocaïnevangst in Antwerpen

ANTWERPEN-De federale gerechtelijke politie van Antwerpen heeft twee arrestaties verricht naar aanleiding van de grote cocaïnevangst van 20 mei in de haven van Antwerpen. Het gaat om twee verdachten van 26 en 27 jaar oud die in België nog niet aanraking kwamen met justitie.

Op 20 mei onderschepte de federale politie bijna 400 kg cocaïne op kaai 742 in de haven van Antwerpen. De drugsvangst gebeurde volgens de politie eerder toevallig. Een bewakingsagent betrapt die nacht vier gemaskerde mannen die sportzakken aan het laden waren op trolleys. De verdachten sloegen op de vlucht en lieten hun lading achter op de havenkaai. In de sportzakken bleek 400 kg cocaïne te zitten. De drugs hebben een straatwaarde van ongeveer 20 miljoen euro. De drugszending was afkomstig uit Peru.

Volgens onze bronnen werd op dezelfde kaai enkele uren later een tweede cocaïnezending van ongeveer 114 kg onderschept. Het Antwerpse parket bevestigt die informatie, maar wil in het belang van het onderzoek geen verdere details kwijt.

Het parket bevestigt nu ook dat er op woensdag 26 mei aan de MSC Home Terminal ook een grote cocaïnezending werd onderschept, zoals wij schreven. Het zou in dit geval gaan om ongeveer 92 kg, al wil het parket geen details bevestigen.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Commentaar of kritiek is welkom, maar hou het beleefd. Scheldpartijen, beledigingen of bedreigende reacties worden verwijderd.