donderdag 4 oktober 2012

Lange Kada vecht veroordeling aan bij Europees Hof

ANTWERPEN - Abdelkader Rahmuni, 
  alias Lange Kada, is naar het Europees Hof van de Rechten van de Mens gestapt om zijn veroordeling met betrekking tot de dood van Brahim Oulhadj, die in 2006 het leven liet na een vechtpartij in dancing Illusion, ongedaan te maken. Rahmuni, die zich momenteel schuil houdt in zijn vaderland Marokko, houdt vol dat hij volledig ten onrechte werd veroordeeld door het Hof van Beroep in Antwerpen. "Ik heb die jongen niét geslagen."

-->
Het Hof van Beroep veroordeelde Abdelkader Rahmuni eind vorig jaar tot 40 maanden cel. De feiten gebeurden op 10 februari 2006 aan discotheek Illusion in Lier. Brahim Oulhadj uit Kontich raakte betrokken in een vechtpartij en incasseerde enkele rake klappen. De twintiger liep een zwaar hersentrauma op en overleed een week later in het ziekenhuis.
Kada kreeg enkele maanden geleden zijn gevangenisbriefje – een oproep om zijn straf te gaan uitzitten in de gevangenis – maar de zware jongen uit Deurne is niet van plan om zich te laten opsluiten. Hij vertrok naar Marokko, een land dat onderdanen niet uitlevert. “De mensen zullen me wellicht niet geloven, maar ik ben in deze affaire ten onrechte veroordeeld. Wie het dossier een beetje kent, weet dat.  Ik probeer met de moed der wanhoop om mijn onschuld aan te tonen.”

Lange Kada stapte naar het Europees Hof van de Rechten van de Mens(EVRM) om zijn veroordeling ongedaan te maken, maar die procedure schort de strafuitvoering niet op. “Ik ben veroordeeld op basis van de belastende verklaringen die enkele portiers van de dancing tegen mij hebben afgelegd. Maar uit de beelden van bewakingscamera’s blijkt overduidelijk dat niet ik, maar die portiers slachtoffer Brahim Oulhadj hebben geslagen. Ik kende het slachtoffer niet eens. Ik ben die avond wel bij die jongen geweest, toen hij al bewusteloos op de grond lag. Toen ik zag dat hij er erg aan toe was, heb ik zijn familie verwittigd. Dat is allemaal te zien op de beelden. Later zijn die portiers mij beginnen aanwijzen als dader.”

Kada heeft inmiddels ook een klacht met burgerlijke partijstelling ingediend tegen de bazen van discotheek Illusion, waar de 22-jarige Brahim Oulhadj  zijn dodelijke verwondigen opliep. “De portiers die belastende verklaringen tegen mij hebben afgelegd, gingen er vanuit dat ik nooit veroordeeld zou worden, omdat er geen harde bewijzen zijn dat ik iets met zijn dood te maken heb. Maar na mijn veroordeling kregen ze wroeging. Ze geven nu toe dat hun bazen er hen hebben gedwongen om mij aan te wijzen als de dader. Dit dossier is van meet af aan gemanipuleerd. Er zijn getuigen omgekocht, ik mocht niet aanwezig zijn bij de reconstructies.  Ik werd toen in de kranten afgeschilderd als een onaantastbare topcrimineel. Ik was gewoon een makkelijke zondebok. ”

"Ik beb geen heilige, aboluut niet. Maar ik ben niet de grote topcrimineel, ik heb geen bloed aan mijn handen. Ik weet wel veel over de praktijken  van de politie. Ik heb de indruk dat ze daarom willen dat ik onderduik. Ze hebben dat trouwens letterlijk tegen mij gezegd. Kada, verdwijn gewoon, maak dat je weg bent uit België. Maar men vergeet dat ik hier een vrouw en kinderen heb. Ik mis hen. Ik mis hen, dus ik ga terugvechten."


2 opmerkingen:

 1. Mootjje Papoetssi

  Ik heb zelf de constatering mogen maken:

  Ondergemiddelde participatie in alle segmenten van de bevolking door Marokkanen. Wat is de oorzaak? Geflankeerd door de linkse subsidieslurpers. "Hun eigen mentaliteit, hun eigen moraal", zeggen onafhankelijke analytici inzake mens en maatschappij. De Marokkaanse bevolking in België, Nederland & andere Europese landen worden sowieso in 't slecht daglicht gezet. Ik geloof dat moslims in ieder land ter wereld wel iets zinnigs presteren of participeren op een respectabele manier, maar het 'respect' dat wordt afgedwongen (niet altijd op een rechtmatige manier), wordt niet overal warm onthaald. Het is een geconsolideerd feit dat allochtonen over 't algemeen als 'indringers' worden beschouwd in Europese land. Er zijn weinig mensen die een hou-vast hebben gecreëerd.
  Om even terug te komen op dit artikel:
  Wat ik totaal niet snap is: 'De bewakingscamera's hebben iemand anders geïdentificeerd, maar toch wordt hij veroordeeld'.

  Hij wordt nu afgeschilderd als een 'Beest'.
  Wat dan met de priesters die kinderen misbruiken?
  Wat dan met de 'blanke' witwassers die pronken met hun imposante bolides en villa's?
  => Zijn zij dan geen monsters?

  Zoals ik al eerder aanhaalde:

  'Als je een Marokkaan bent, dan ben je sowieso benadeeld op alle vlakken en zeker op vlak van het rechtssysteem.'


  Het Belgisch rechtssysteem is naar de 'zwijntjes', net als de rest van de politieke invloeden van de regering.

  Mijn uitlatingen zijn onder voorbehoud.

  (Een trotse, Marokkaanse Belg)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. groot gelijk kada ,onze topcriminelen zitten op hun stoel daar in brussel en dat noem ik pas topcriminelen die vullen al jaren hun zakken over andermans rug en wij worden gestraft.dus go for it!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar of kritiek is welkom, maar hou het beleefd. Scheldpartijen, beledigingen of bedreigende reacties worden verwijderd.