zondag 2 december 2012

Liquidatie in bandietendorp Maasmechelen

Slachtoffer was 'rechterhand' Italiaanse topcrimineel Silvio A.

Helmi Gedik(rechts) werd vrijdag vermoord aangetroffen.
MAASMECHELEN - Helmi Gedik, de 39-jarige man die vrijdagmorgen vermoord werd aangetroffen in zijn woning aan de Joseph Smeetslaan in Maasmechelen, was een intimus van de criminele familie A. uit Maasmechelen. De familie A. wordt tot gerekend tot de belangrijkste spelers in het internationale circuit van drugstrafikanten. Bronnen bij de politie omschrijven Helmi Gedik, een Limburger van Turkse origine, zelfs als de rechterhand van Silvio A.


Het levenloze lichaam van Helmi Gedik werd vrijdagmorgen(30/11/2012) aangetroffen in een pand aan de Joseph Smeetslaan in Maasmechelen. Gedik(39), vader van een dochter van 8 jaar, werd door meerdere kogels geraakt in het hoofd en in de borst. De dertiger runde in Maasmechelen een kapsalon en zou volgens berichten in de Belgische media bezig zijn geweest met het openen van een restaurant. Vrienden en familieleden die door de Belgische media werden benaderd, stellen dat Gedik geen vijanden had, hoewel hij bij politie en justitie bekend was voor drugsfeiten.

 De officiële versie van het parket van Tongeren luidt dat rekening wordt gehouden met alle mogelijke onderzoekspistes en motieven, maar alles wijst er op dat de moord op Helmi Gedik slachtoffer werd van een liquidatie binnen het wereldje van de internationale drugshandel. De politie beschouwt Gedik als de rechterhand van Silvio A., een prominent lid van een Italiaanse criminele familie uit Maasmechelen met belangrijke contacten in de internationale drugshandel.

De leden familie A. duiken al sinds de jaren '90 op in belangrijke, grote drugszaken in België. Cocaïnesmokkel via de haven van Antwerpen, hasjtrafiek naar Engeland of gigantische xtc-transporten naar Australië, telkens duiken de de namen Antonio, Silvio of Lucio A. op. Die laatste, Lucio dus, duikt werd ook veroordeeld voor de ontvoering van de Antwerpse oplichter Peter De Laender. Die moest in opdracht van een criminele organisatie in Amsterdam een container met hasj ophalen. De Laender incasseerde het geld, maar liet de container op de havenkaai staan. De Amsterdammers schakelden de Limburgse topcrimineel Peter van Dijk in, die op zijn beurt Lucio A. inschakelde om de Laender een lesje te leren. 

Het openbaar ministerie in Antwerpen voert momenteel een proces tegen een groepering die 590 kg cocaïne probeerde in te voeren via de haven. De coke zat verborgen in vaten met plantaardige olie. De lijst van verdachten die terechtstaan is interessant. De ene helft bestaat uit mensen die deel uit maken van de Amsterdamse onderwereld, de andere helft bestaat uit Italo-Belgen uit de entourage van de familie A. Een van de beklaagden in de Antwerpse zaak is Cosimo P., de voormalige schoonbroer van Helmi Gedik. 

De familie A. uit Maasmechelen heeft zelfs de aandacht getrokken van de federale politie van Australië. De groep A. exporteerde grote hoeveelheden partydrugs naar AustralIië. De opbrengsten van de illegale handel werden mogelijk geïnvesteerd in vastgoedprojecten.  De Aussies beschouwen de familie A. als het brein achter de financiële operatie.  De Australiërs linken de familie A. aan de Nederlandse superdrugshandelaar Janus van Wesenbeeck  en zijn Israëlische zakenpartner Avraham Gampel. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Commentaar of kritiek is welkom, maar hou het beleefd. Scheldpartijen, beledigingen of bedreigende reacties worden verwijderd.