donderdag 7 januari 2010

Gerecht wil beursspeculant Louis Reijtenbagh kaalplukken - Rembrandt en Picasso in beslag genomen

ANTWERPEN-Het Antwerpse gerecht en de federale politie zijn met een nooit gezien kaalplukactie begonnen tegen de Nederlandse multimiljonair en beursspeculant Louis Reijtenbagh en zijn zonen. Het gerecht heeft drie weken geleden op verschillende plaatsen in Antwerpen en Brasschaat invallen gedaan. Daarbij werd ondermeer kunstwerken van Picasso en Rembrandt in beslag genomen.
De Reijtenbaghs worden officieel verdacht van fiscale fraude, witwassen en deelname aan een criminele organisatie.

De persmededeling van het parket van de procureur in Antwerpen verwoordde het zo:
Het Antwerps parket voert sedert 2007 een onderzoek naar grootschalige witwaspraktijken en belastingdontduiking, gebruik van valse stukken en het opzetten van een criminele organisatie in hoofde van een 63 jarige verdachte uit Brasschaat, zijn twee zonen, zijn echtgenote en enkele andere betrokkenen...Ze creƫerden een complex en ondoorzichtig geheel van vennootschappen, waardoor hun persoonlijk vermogen kon worden afgeschermd en buiten de fiscale aanslagen kon blijven. In de loop van december 2009 werden in acht Europese landen een simultane actie uitgevoerd. Hierbij werden aanzienlijke beslagen gelegd op mogelijke wederrechtelijke vermogensvoordelen, waaronder kunstvoorwerpen, juwelen, auto's en geld.

Samengevat: De Reijtenbaghs verblijven of opereren nergens officieel en betaalden in geen enkel land belastingen. De aankoop van appartementen, lofts en de bemeubeling werd volledig gefinancierd door de vennootschappen die ze hadden opgezet. Pikant detail: speurders vonden bij Reijtenbagh ook documenten die waren gericht aan niemand minder dan Jean-Marie Pfaff. In de documenten wordt de oud-doelman van de Rode Duivels bedankt voor zijn bemiddeling bij de aankoop van meubelen. Dankzij Jean-Marie Pfaff kregen de Reijtenbaghs een aanzienlijke korting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Commentaar of kritiek is welkom, maar hou het beleefd. Scheldpartijen, beledigingen of bedreigende reacties worden verwijderd.