maandag 8 maart 2010

Gijzelingszaak Patrick Van Cantfort: 50 maanden cel

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Patrick Van Cantfort(47), een schimmige zakenman die hoofdrol zou kunnen spelen in een Belgische variant op de Sopranos, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 50 maanden. Zijn Bosnische en Kosovaarse enforcers Camil Nurko en Adrian Bardhi, werden veroordeeld tot 40 maanden cel waarvan 20 met uitstel.
Patrick Van Cantfort, een twee meter lange fraudeur die blijkbaar ambities heeft voor een carriëre in het wat ruigere segment van de onderwereld, blijft voorlopig opgesloten in de gevangenis. Zijn advocaat Sven Mary had vurig gepleit om Van Cantfort geen zwaardere straf op te leggen dan de reeds uitgezeten voorhechtenis van een jaar, maar rechter Potargent en zijn collega's vonden dat dit varkentje duidelijk nog een wasbeurt kon gebruiken. De feiten waren volgens Potargent zeer ernstig. Twee Indische zakenpartners werden twee dagen lang gegijzeld in een smeerput aan de Lakborslei. Onaanvaardbaar, vond Potargent. En dat die twee Britse Indiërs de kluit hadden belazerd, veranderde daar niets aan. 
De twee Indiërs hadden bij Patrick Van Cantfort 15 kg van het zeldzame en peperdure edelmetaal platina besteld. Van Cantfort ging op de markt zoeken naar platina en plaatste een bestelling, ter waarde van 360.000 euro. De Indiërs lieten Van Cantfort echter zitten met zijn koopwaar, en die kon dat uiteraard maar matig appreciëren. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Commentaar of kritiek is welkom, maar hou het beleefd. Scheldpartijen, beledigingen of bedreigende reacties worden verwijderd.