vrijdag 8 oktober 2010

Bejaarde Nederlandse(72) in cel als leider internationale drugsorganisatie

ANTWERPEN-Justitie in Antwerpen heeft begin juni een 72-jarige vrouw uit Nederland gearresteerd op verdenking van internationale drugstrafiek. De bejaarde dame werd in de boeien geslagen nadat de federale politie een partij van ruim 250 kg cocaïne had onderschept in de haven van Antwerpen. De vrouw werd opgepakt, samen met een groep zware jongens uit Colombia, Nederland en België. En de krasse dame is geen kleine garnaal, het onderzoeksteam beschouwt de vrouw zelfs als de onbetwiste leider van de criminele organisatie.

De 72-jarige drugsoma is geen onbekende voor het gerecht in België en Nederland. De bejaarde versie van La Bella Bettien heet Martina Van Eeuwijk, een dame in 2002 figureerde in het TROS-programma Opgelicht. Samen met haar twintig jaar jongere vriend, de voormalige Surinaamse bokslegende Julius Waterval, speelde ze een dubieuze hoofdrol in een reeks vermeende oplichtingszaken. Ook toy boy Julius Waterval verblijft momenteel in de Antwerpse Begijnenstraatgevangenis, op verdenking van betrokkenheid bij de cocaïnelijn van geliefde.

Martina Van Eeuwijk zelf ontkent iedere betrokkenheid bij de omvangrijke cocaïnezaak. Tegenover de rechercheurs blijft ze volhouden dat ze door enkele medeverdachten werd benaderd om als tolk op te treden, omdat ze de Spaanse taal zo goed beheerst. "Ze is per ongeluk in dit drugsverhaal gerold", aldus haar advocaat Walter Damen. 

De vraag is of Martina Van Eeuwijk die verdedigingslijn zal kunnen volhouden. De Antwerpse justitie wijst haar aan als leider van de criminele organisatie op basis van afgeluisterde telefoongesprekken, intensieve observatie-operaties én de verklaringen van enkele medeverdachten. De Colombiaanse medeverdachten wijzen Martina immers aan als de opdrachtgeefster die instructies uitdeelde aan de rest van de bende. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Commentaar of kritiek is welkom, maar hou het beleefd. Scheldpartijen, beledigingen of bedreigende reacties worden verwijderd.