donderdag 26 mei 2011

Maffia en Camorra werken samen in Antwerpen

Siciliaanse topcrimineel riskeert 12 jaar cel voor ingenieuze coca-trafiek
ANTWERPEN-Het openbaar ministerie in Antwerpen heeft 12 jaar cel geëist tegen Paolo Lumia, een 43-jarige Siciliaan die wordt beschouwd als een van de sleutelfiguren voor de cocaïnehandel tussen de maffia, camorra en de Colombiaanse drugskartels. Lumia zette in Antwerpen een professioneel en geraffineerd netwerk op poten om grote partijen cocaïne via luchttransporten naar Europa te halen. De organisatie van Lumia gebruikte de Antwerpse diamanthandel én de handel in kinderspeelgoed als dekmantel.

"Het gaat hier niet om de zoveelste uithaalclubje dat cocaïne uit de containers in de haven van Antwerpen moet halen, deze heren spelen op een heel ander niveau. Het gaat hier om een bijzonder professioneel georganiseerd crimineel netwerk, waarvan Paolo Lumia de spin in het web is", zo omschreef openbaar aanklager Paul Van Tigchelt, het 17-koppige gezelschap dat woensdagmorgen terechtstond voor de 8C-kamer van de correctionele rechtbank van Antwerpen. Het dossier-Lumia is voor Antwerpen inderdaad een a-typisch dossier. 
Om te beginnen draait het het niet om de invoer van cocaïne via de Antwerpse haven, nochtans de belangrijkste overslagplaats van cocaïne in Europa. De organisatie rond Paolo Lumia werkte met luchttransporten. Justitie vervolgt Lumia en co. voor de invoer van twee grote partijen cocaïne, die vanuit Argentinië naar de luchthaven van Zaventem werden gevlogen. Tussen 23 en 26 mei 2010 haalde de groep-Lumia ongeveer 255 kg binnen. Hoewel de speurders de bende in gaten hielden, konden ze de partij cocaïne niet onderscheppen. Op 15 juni 2010 arriveerde een tweede zending, goed voor 291 kg cocaïne. Deze partij kon de federale politie wel in beslag nemen.
In de klassieke smokkelzaak duiken vaak Belgische havenarbeiders, Nederlandse drugsjongens, Marokkaanse smokkelaars of Albanese boeven op. In deze zaak gaat het om Sicilianen (opvallend: drie verdachten komen uit het maffiadorpje Mazaro Del Vallo) en Colombianen met een verblijfsadres in Barcelona. Ze gedroegen zich als internationale zakenlui en pendelden permanent tussen Sicilië, Spanje, Zuid-Amerika en Antwerpen. Vreemde eend in de bijt is de als Georgiër geboren Israeli Aharon Antoshvili, in het milieu beter bekend als Alex De Jood of Alex De Juwelier. Antoshvili zou voor de Italianen en Colombianen een aantal financiële verrichtingen hebben gedaan, maar Antoshvili ontkent dat met klem. Hij houdt vol dat hij niks met de drugstrafiek te maken heeft, maar dat hij wel enkele kleinere diamantdeals met de Italianen zou hebben gesloten.
Enrico Bianco, de vermeende rechterhand van kopstuk Lumia
De Italianen gingen ook bijzonder planmatig te werk en investeert aanzienlijk in de voorbereiding van de drugstrafiek. Het verhaal is een schoolvoorbeeld van hoe de moderne georganiseerde misdaad te werk gaat. "Lumia en zijn rechterhand Enrico Bianco zetten eerste een legale structuur op die als dekmantel voor de drugshandel moest dienen", aldus Paul Van Tigchelt. "De groep neemt in 2009 de import-exportfirma Tres Castillos, vormt het bedrijf om tot Global Things Impex en plaatst er een Belgische stroman in als zaakvoerder. Die zaakvoerder krijgt 1000 euro per maand, maar in werkelijkheid wordt het bedrijf op de achtergrond gerund door een aantal medewerkers van Lumia. Via Global Things Impex huurde groep ook twee loodsen, en enkele opslagruimtes bij Shurgard. De groep regelde ook huizen, waar de leden van de organisatie konden verblijven."
De organisatie zette vervolgens een legale invoer van speeltuigen en materiaal voor minigolfbanen op. De goederen werden verstuurd door een Argentijnse firma met Global Things Impex als bestemmeling. "Lumia had toen overigens al plannen om een twee aanvoerlijn op te zetten", aldus Van Tigchelt. "Lumia deed verwoedde pogingen om in Luxemburg een bedrijf over te nemen, maar de onderhandelingen draaiden uiteindelijk op niets uit."
Een partij drugs die tijdens Operatie Lampara in beslag werd genomen
Het Openbaar Ministerie stelt dat de invoer van speelgoed een pure dekmantel was. "De eerste transporten waren uitgekiende testzendingen. De verdovende middelen die we bij het onderschepte transport hebben aangetroffen, zaten in de buizen van speeltuigen. Bij de testzendingen bleek er zand in gezeten te hebben. En de organisatie zorgde ervoor dat er exact hetzelfde gewicht aan zand in zat, zodat de douane bij latere drugstransporten geen opvallende verschillen zou opmerken. De verdovende middelen zaten trouwens in perfect afgesloten cilinders, met een omhulsel van zink. Daardoor zouden drugshonden niets kunnen ruiken en konden zelfs de scanners niets waarnemen."
Het Antwerpse onderzoek naar de organisatie ging van start op basis van informatie die de Italiaanse justitie overmaakte aan Antwerpen. De Guardia Di Finanza en het Antimaffia Directoraat van Napels verdiepen zich al langer in een wijdvertakte criminele organisatie, waarvan Paolo Lumia een belangrijke schakel zou zijn. Operatie Lampara, zoals het mega-onderzoek werd genoemd, resulteerde begin dit jaar in tientallen arrestatie in kringen van de Camorra én de Siciliaanse maffia. Paolo Lumia werd door de Italianen omschreven als "een van de belangrijkste intermediairs tussen de Zuid-Amerikaanse drugskartels en de georganiseerde misdaad in Campanië en Sicilië."

woensdag 25 mei 2011

Dori Xhofleer, de Dagobert Duck van de xtc-handel


Nederlandse politie vindt 4,3 miljoen euro cash in huis drugsbaron

De Nederlandse Fiscale Opsporingsdienst FIOD heeft in een huis in Venlo ruim 4,3 miljoen euro in contanten aangetroffen. Het vermogen behoorde vermoedelijk toe aan Theodorus "Dori" Xhofleer, een Nederlandse pillenkoning die in ons land een celstraf van zes jaar uitzit wegens de vervaardiging en handel in amfetamines. Een nieuwe alias is geboren: Dagobert Duck.

De correctionele rechtbank van Hasselt veroordeelde Theodorus Xhofleer(46) enkele maanden geleden tot zes jaar cel en een boete van 55.000 euro. De rechtbank zag de Nederlander uit Venlo als de financier van een grootschalig amfetaminelabo, dat in de loop van mei 2010 werd opgerold in Tessenderlo. Bij de inval vonden speurders ruim 300 liter vloeibare amfetamine. Bij de verdachten troffen de speurders nog eens 35.000 euro cash, 12 kg cocaïne, 20 liter amfetamine-olie, 100.000 xtc-pillen en 1.750 kg chemicaliën aan.

dinsdag 24 mei 2011

UPDATE LIQUIDATIE OUTLAWS

Parket spreekt mediaberichten over arrestaties Hells Angels tegen

Het parket van Tongeren ontkent met klem dat er Hells Angels zijn opgepakt in verband met het onderzoek naar de moord op de drie Outlaws, vrijdagavond in Maasmechelen. Het Laatste Nieuws pakte vanmorgen uit met de primeur dat Fabrizio Muto, president van de HA Chapter Zwartberg, was gearresteerd in het kader van het onderzoek naar de schietpartij. Het officiële persagentschap Belga verspreidde het bericht vervolgens over de andere media, maar het parket van Tongeren spreekt het hele verhaal nu tegen. Het berichtje dat ik vanmorgen - ten onrechte - plaatste naar aanleiding van het "nieuws" heb uiteraard verwijderd van deze blog. Met onze excuses aan de betrokkenen en onze lezers.



maandag 23 mei 2011

UPDATE LIQUIDATIE OUTLAWS: duidelijke link naar Hells Angels

Bandencentrale eigendom van president Hells Angels Zwartberg

De bandencentrale in Maasmechelen waar de drie Outlaws vrijdag  naar alle waarschijnlijkheid werden afgeknald, blijkt eigendom te zijn van de president van de Hells Angels Chapter in Zwartberg. Hoewel politie en justitie zich hullen in stilzwijgen, lijkt alles te wijzen op een bloederige afrekening tussen Hells Angels en Outlaws. 

De Vlaamse dagbladen speculeerden (zie ons vorige blogbericht) er op los naar aanleiding van de driedubbele executie, vrijdag in Maasmechelen. Enkele visser troffen in de Zuid-Willemsvaart in Eisden drie lichamen aan in een Citroën Berlingo die in het kanaal was gedumpt. De slachtoffers bleken gelinkt te zijn aan het Outlaws-chapter Stateline, in Maasmechelen. Het gaat om full member Freddy P.(51), hangaround Jef B. en Mike G.(28). De drie bleken te zijn doorzeefd met kogels.
De drie slachtoffers zouden vrijdagavond zijn opgedoken op een openingsreceptie van Bandencentrale Burnout, in de Industrielaan in Maasmechelen. De kranten signaleren het gerucht dat de Bandencentrale "iets met de Hells Angels te maken" zou hebben, maar concrete aanwijzingen leveren de kranten niet. Die concrete aanwijzingen liggen nochtans voor het grijpen.

De Bandencentrale Burnout is een bedrijf dat werkt onder de vlag van de vennootschap NV Zonhovense Truck en Car, een firma die al meer dan tien jaar actief is. De gedelegeerd bestuurder is Fabrizio Muto, de president van Hells Angels van Zwartberg(Genk). Een duidelijkere link naar de Hells Angels is niet echt denkbaar. 
Enkele weken geleden vielen arrestatieteams van de federale politie nog binnen in het clublokaal van de Hells Angels in Zwartberg. De doorzoekingen kaderden in het onderzoek van het federaal parket naar de aanslag op het clubhuis van de Outlaws in Aalbeke. Een van de Hells Angels die als verdachte werd gearresteerd, is de Limburger Patrick S. President Fabrizio Muto bekloeg zich destijds in Het Belang van Limburg over de schade die de politie had aangericht in hun pand. Een televisiereportage vindt u hier: http://www.hbvl.be/limburg/genk/alkenaar-opgepakt-in-onderzoek-naar-motorbendes-2.aspx
 


UPDATE-LIQUIDATIE OUTLAWS

"Geen spoor naar daders bikermoorden"

Politie en parket zeggen nog geen enkel concreet spoor te hebben naar de dader(s) van de drievoudige liquidatie in het bikermilieu, vrijdagavond in Maasmechelen. Daarbij kwamen kroegbaas Jef B.(58) uit As(B), Freddy P.(51) uit Maasmechelen(B) en Mike G.(28) uit Lanklaar om het leven. De slachtoffers zouden banden hebben met de beruchte motorclub Outlaws MC, de aartsvijanden van de Hells Angels.

De slachtoffers
De slachtoffers van de drievoudige liquidatie hebben banden met het Outlaws-chapter Stateline, in Maasmechelen. Freddy P.(51) zou een full member van de Outlaws zijn. Cafébaas Jef B.(58) staat bij de Outlaws bekend als een hangaround, een sympathisant die in de omgeving van de club wordt getolereerd. Op de website van de Outlaws wordt met geen woord gerept over het derde slachtoffer, de 28-jarige bouwvakker Mike G. Hij is mogelijk een toevallig slachtoffer. Zijn ouders kregen het voorbije weekend een anoniem sms-berichtje met de boodschap. "Uw zoon was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats"


De feiten: een chronologie
De feiten kwamen vrijdagavond aan het licht, toen een onbekende man probeerde om een witte Citroën Berlingo te dumpen in de Zuid-Willemsvaart in Eisden, een deelgemeente van Maasmechelen. Nachtvissers zagen hoe een man uit de wagen sprong, vlak voor het voertuig het kanaal terechtkwam. De Berlingo zonk echter niet af in het water, maar bleef op een ondiepe boord hangen. De Berlingo was doorzeefd met kogels. Brandweer en politie troffen drie lichamen aan. Twee in de laadruimte, een in de bestuurderscabine. Het voertuig zou volgens sommige media eigendom geweest zijn van full member Freddy P.

Crime Scene: bandencentrale Burnout


Politie en justitie gaan ervan uit dat de drie slachtoffers zijn geëxecuteerd in de buurt van bandencentrale Burnout, een nieuw bedrijf aan de Industrielaan in Maasmechelen. Volgens de krant Het Laatste Nieuws is het bedrijf eigendom van een zekere Carlo D(36), die volgens sommige andere media banden zou hebben met de Hells Angels. Wie in het Staatsblad gaat grasduinen naar de geschiedenis van deze onderneming(de vennootschap achter het bedrijf bestaat immers al langer dan de bandencentrale, nvdr.), komt echter terecht bij ondernemers van Italiaanse origine uit Genk. 


Bij de nieuwe Bandencentrale aan de Industrielaan in Maasmechelen vond vrijdagavond een soort openingsreceptie plaats. Kort na 20 uur zou er een "incidentje" hebben plaatsgevonden. Om 21.45 uur zou er volgens getuigen plots een hevige schietpartij zijn losgebarsten. Een overbuurman: "Ik dacht dat ze vuurwerk afstaken voor de opening van de bandencentrale. Ik zag een groepje mannen en vrouwen rond een witte Berlingo staan? Ik stelde me geen vragen, want niemand leek in paniek. Er waren zelfs kinderen aan het spelen", aldus HLN.

Motief onbekend?
Politie en justitie hebben er naar eigen zeggen het raden naar de achtergrond van de executie in bikerland. Gaat het om een interne afrekening? Is de moordpartij de zoveelste aflevering in de territoriumoorlog tussen Outlaws en Hells Angels? Of hebben de gesneuvelde Outlaws zich in een ander wespennest begeven? 


De Nederlandse misdaadjournalist Hendrik-Jan Korterink meldt op zijn site dat de moordpartij vermoedelijk het gevolg is ripdeal/misgelopen drugsdeal. Volgens die theorie zouden Outlaws zaken hebben gedaan met Nederlandse drugscriminelen. 


Een ex-lid van de Cel Highsider, het rechercheteam van de federale politie dat de motorbendes in de gaten houdt, maakt in de krant De Morgen dezelfde redenering. "De schietpartij in Maasmechelen heeft duidelijk internationale kenmerken. Wat in Maasmechelen is gebeurd, lijkt verbazend sterk op de moord op de drie Hells Angels, zeven jaar geleden in het Nederlandse Oirsbeek. Ook die Angels werden neergeschoten en in het kanaal gedumpt. Geleen ligt overigens op een steenworp van Maasmechelen."


Volgens de specialist ligt ook de onderzoeksthese van de drugstrafiek voor de hand: "Oorlogen tussen motorbendes gaan in regel over territoria en wie in een bepaald territorium de drugshandel kan controleren. Maasmechelen ligt vlak bij de grens. Voor wie de drugsmarkt wil controleren, is de grensstreek in Limburg een interessant territorium."


Het vermoeden dat de Nederlanders betrokken zijn bij de feiten, wordt versterkt door het ultragewelddadige karakter van de feiten. "Belgische Hells Angels zijn meestal nog relatief brave jongens. Toen ik nog voor het team Highsider werkte, voelde ik me tijdens de operaties in België nog wel op mijn gemak. De Nederlandse afdelingen zoals The Nomads, dat was andere koek. Dat zijn mannen waar je vanzelf bang van wordt."

zaterdag 21 mei 2011

Oorlog tussen Outlaws en Hells Angels escaleert?

Outlaws geliquideerd in Maasmechelen

EISDEN-Bij een afrekening het milieu van de criminele bikers zijn vrijdag drie slachtoffers gevallen. De politie trof vrijdagavond in de Zuid-Willemsvaart in Eisden, Maasmechelen, een met kogels doorzeefde bestelwagen aan met daarin drie lijken. Volgens de krant het Belang van Limburg zijn de slachtoffers gelinkt aan de Outlaws MC, de aartsrivalen van de Hells Angels. Of de driedubbele liquidatie verband houdt met oorlog tussen de Outlaws en Hells Angels, is nog niet duidelijk.

De Outlaws en de Hells Angels leven in België al tientallen jaren op voet van oorlog. Hieronder vindt u het verhaal dat ik onlangs schreef voor weekblad P-magazine, in de uitgave van 1 maart 2011.



De territoriumstrijd tussen de Hells Angels en de Outlaws

Politie en gerecht houden opnieuw grote schoonmaak in het wereldje van de criminele bikers, een milieu dat wordt gedomineerd door twee rivaliserende clubs: de Hells Angels en de Outlaws. Drie leden van de Hells Angels zitten momenteel in de cel op verdenking van drugshandel en het plegen van aanslag op het clubhuis van de Outlaws in Aalbeke. “Die rivaliteit hoort bij de subcultuur van de clubs”, zegt een kenner. “Maar het gaat ook om macht op de criminele markt.”


Aalbeke, de nacht van 3 op 4 oktober 2009. Onbekenden vuren 38 kogels af op het clubhuis van de Outlaws MC, ondergebracht in een loods naast café Au Batteur in de Bergstraat. De uitvoerders van de raid slagen in hun opzet: drie leden van de beruchte motorclub Outlaws worden getroffen door rondvliegende kogels en raken zwaargewond. De politie vermoedt onmiddellijk dat de Hells Angels achter de aanslag zitten, maar concrete aanwijzingen zijn er op dat moment niet. Er zijn geruchten dat een misgelopen drugsdeal aan de basis ligt van de schietpartij, maar de speurders houden er ook rekening mee dat de opdracht voor aanslag vanuit het buitenland is gekomen. Aan de bikers zelf hoeft de politie het niet vragen. Zelfs in het kamp van de slachtoffers, de Outlaws, houdt men de kaken stijf op elkaar. Hells Angels en Outlaws praten niet met de politie. Punt.

Meer dan een jaar na de feiten meent het federaal parket dat er toch voldoende aanwijzingen zijn om binnen te vallen bij de Hells Angels. Op 15 februari valt een leger politieagenten binnen in de clubhuizen in Eernegem, Gentbrugge, Zwijndrecht(Antwerpen), Marcinelle, Leopoldsburg en Genk. De speurders treffen wapentuig en een hoeveelheid drugs aan. Drie leden van de Hells Angels, waaronder twee zogenaamde prospects of kandidaat-member, zijn aangehouden.

De aanslag in Aalbeke is niet het eerste incident tussen de Hells Angels en de Outlaws in ons land. Enkele weken voor de schietpartij staken onbekenden ook al een paar zware motoren van de Outlaws in brand.

De vijandigheden tussen Outlaws en Hells Angels zijn een internationaal gegeven, maar algemeen wordt aangenomen dat het begin van de vijandigheden tussen Belgische Angels en Belgische Outlaws pas écht is begonnen in 1996. Leden van Hells Angels MC voerden een bloedige raid uit op café Tunnel in Mechelen, destijds het officieuze clubhuis van de Outlaws, die het pak slaag van hun leven kregen. Een van de Outlaws werd zo hard met een hamer op zijn hoofd geslagen, dat de steel afbrak. Dezelfde Outlaw werd vervolgens ook nog eens met zijn hoofd door het glas van een aquarium geramd. De Mechelse Outlaws, die op dat moment de enige afdeling in België waren, trokken daarna terug in een verlaten parkdomein aan de Battelsesteenweg, dat ze ombouwden tot een versterkste burcht waar een metershoog hekwerk, bewakingscamera’s en een paar boze vechthonden indringers op andere gedachten moeten brengen.

De Mechelse Outlaws stonden lange tijd bekend als een zootje ongeregeld, dat onafhankelijk opereerde van de Amerikaanse moederorganisatie en dat vooral uitblonk in cafégevechten in Mechelen, maar daar komt eind jaren ’90 verandering in. De Mechelse club treedt in 1999 officieel toe tot de American Outlaw Association (A.O.A) en is op dat moment de enige erkende Outlaw-chapter in Europa. Die promotie komt er na liquidatie van Outlaw Jan Wauters. Het hof van Assisen van Antwerpen veroordeelde drie van zijn Mechelse “brothers” voor de moord.

De Amerikanen schuiven de Mechelaars de nodige miljoenen toe om nieuwe chapter uit de grond te stampen of bestaande motorclubs in te lijven bij de Outlaws. Onder impuls van de Amerikanen en Mechelaars komen er op tien jaar tijd 13(!) nieuwe Outlaw-chapters bij. De Outlaws hebben nu afdelingen in elke Vlaamse provincie en Brussel. In Wallonnië hebben ze afdelingen in Henegouwen, Luxemburg en Luik.

Ook de Hells Angels zijn sinds eind jaren ’90 aan een opmars bezig. De club heeft afdelingen in de provincies Antwerpen, Gent, West-Vlaanderen, Limburg, Luik en Henegouwen. De gespecialiseerde cel Highsider schat dat de vier grote criminele motorclubs, waarvan de Hells Angels en de Outlaws de belangrijkste zijn, ongeveer 500 leden tellen. Enkele jaren geleden waren er dat nog maar 200. De bendes zijn volgens de federale politie betrokken bij handel in harddrugs, de kweek van softdrugs, prostitutie, afpersing en wapenhandel.

De gewelddadige incidenten tussen de Angels en de Outlaws kaderen volgens politie en gerecht in een voortdurende strijd om het territorium. “Het gaat om de macht en dominantie in de onderwereld”, zeggen specialisten. “Het zijn elkaar concurrenten op de criminele markt. Daarom sluiten ze ook samenwerkingsverbanden met andere motorclubs. Die voortdurende territoriumstrijd heeft er voor gezorgd dat de rivaliteit tussen de beide motorbendes deel is gaan uitmaken van hun subcultuur. Een van de lijfspreuken van de Outlaws is A.D.I.O.S. Angels Die in Outlaw States. De rivaliteit tussen de Hells Angels en de Outlaws zullen blijven bestaan zolang die motorbendes bestaan.”



Outlaws: “God forgives Outlaws don’t”

De Outlaws zijn opgericht in 1935 in Matilda’s Bar in Chicago, aan de oude Route 66. De motorclub ging aanvankelijk door het leven als McCook Outlaws. In de jaren ’50 veranderde de naam in Chicago Outlaws. Nadat de club in de ’50 en ’60 sterk groeide in de Verenigde Staten, veranderde de naam zonder meer in Outlaws.

Het logo van de Outlaws is een schedel met gekruiste pistons, de zuigers van een motor. Het logo is een internationaal beschermd merk.

De Outlaws zijn aanvankelijk een wat ruige motorclub, maar pas in de jaren ’60 profileert de club zich duidelijk als zogenaamde one percenters. De één procent slaat op de kleine groep bikers die weigeren om zich aan de wetten te houden en, belangrijker, die eigen wetten en codes volgen.

De Outlaws duiken halfweg de jaren ’70 voor het eerst op in ons land. Een motorclub die zich Outlaws noemt, maakt de omgeving van de Mechelse Vismarkt onveilig. De individuele leden maken zich schuldig aan geweldpleging, gewapende overvallen en drugsmisdrijven. Na een minder prettig treffen met Hells Angels in 1996, zoeken de Mechelaars toenadering tot de grote bazen in de Verenigde Staten. In 1999 wordt de Mechelse afdeling officieel erkend en scharen de Mechelaars zich ook onder het commando van de Amerikanen.

In België hebben de Outlaws ook banden gesmeed met andere “criminele motorclubs” als de Bandidos en de Compadres, die ook al jaren overhoop liggen met de Hells Angels.

Hells Angels: “ACAB: All Cops Are Bastards”

De Hells Angels Motorcycle Club werd opgericht in 1948. De eerste leden zijn vooral ex-veteranen die na hun oorlogervaringen niet meer konden aarden in de gewone burgersamenleving. Een aantal van hen maakte deel uit van de 303de bomb squad van de Amerikaanse luchtmacht, die vluchten uitvoerde boven Duitland. De groep werd de Hell’s Angels (opgepast: het afkappingsteken zal later uit de naam van de motorclub verdwijnen) genoemd.

De leden van de Hells Angels weigeren zich aan het gezag en de wetten van de burgerlijke samenleving te onderwerpen. De Angels hanteren een eigen stelsel van wetten en voorschriften. Leden moeten van het mannelijke geslacht zijn, beschikken over een krachtige motorfiets en moeten trouw aan hun club en hun brothers boven alles stellen. Leden mogen zich nooit kandidaat gesteld hebben voor een functie bij politie of justitie, of mogen ook nooit voor politie en gerecht hebben gewerkt. Het officiële motto van de Angels is duidelijk: ACAB: All Cops Are Bastards.
De mythische leider van de Hells Angels is Sonny Barger, een zware jongen die de Hells Angels omvormde tot een geoliede multinational. De colors, het roodwitte embleem van de club, een internationaal gedeponeerd merk. Leden die uit de club worden gezet, worden verplicht om hun colors in te leveren en hun clubtattoo’s te laten verwijderen.
Politiediensten typeren de HAMC als een internationaal crimineel netwerk dat betrokken is bij drugshandel, vrouwenhandel, prostitutie en afpersing.
De Hells Angels deden hun intrede in België in 1996, met oprichting van een officiële charter in Gent. Daarna volgden Antwerpen, West-Vlaanderen, Limburg, Luik en Charleroi. De afdeling van Gent wordt beschouwd als de moedercharter, maar aangenomen wordt dat de Belgische afdelingen rechtstreeks onder het gezag staan van de Hells Angels van Amsterdam.
De Red Devils, een bikerclub uit Limburg, wordt gerekend tot de zogenaamde supportclubs van de Hells Angels.