vrijdag 16 maart 2012

Amsterdamse drugsmaffia stuurt strafexpeditie naar Antwerpen

Telg van criminele familie "The Turtles" ontvoerd en gemarteld 

ANTWERPEN/AMSTERDAM - De Amsterdamse onderwereld heeft de voorbije week lelijk huisgehouden in de Antwerpen. Een jonge telg van 'The Turtles', een beruchte Marokkaanse familie uit Antwerpen, werd door Antiliaanse enforcers ontvoerd en gefolterd omdat zijn broers een grote partij cocaïne van de Amsterdamse drugsmaffia zouden hebben gestolen. De gekidnapte jongeman werd vrijgelaten nadat de cocaïnedieven een forse som losgeld op tafel hadden gelegd.

Het Antwerpse parket bevestigt dat er een onderzoek loopt, maar wil in het belang van het onderzoek niet ingaan op de details van de zaak. Volgens onze bronnen zou het allemaal begonnen zijn met "Turtle Hakim" en "Turtle Ismael" die een partij van 200 kilo cocaïne hadden geript van een criminele organisatie in Amsterdam. De familie, die aan de Turnhoutsebaan in Antwerpen snackbar Wok2Go uitbaten, zou zijn ingeschakeld om de partij drugs, met een straatwaarde van ongeveer 10 miljoen euro, op te halen in de haven van Antwerpen. De uithalers haalden de drugs op, maar lieten aan de Nederlandse opdrachtgevers weten dat er niks te vinden was en dat de drugs wellicht door de douane waren onderschept.


De Amsterdammers roken echter onraad, toen ze vernamen dat hun partij - herkenbaar aan een specifieke stempel - op de markt was aangeboden tegen een belachelijk lage prijs. Toen de drugsbazen in Nederland vernamen dat Antwerpse 'Turtles' plots met nieuwe luxewagens rondreden, besloten ze om een hit-team naar Borgerhout te sturen. Bronnen in het milieu stellen dat het Antiliaanse commando eerst een aanval deed op een garage van de familie, vervolgens zou Turtle Hakim slachtoffer zijn geworden van een liquidatiepoging. De Antilianen zouden hem hebben beschoten aan een tankstation. 

Een bekende Marokkaanse kickboxer, die ook betrokken zou zijn bij de cocaïnediefstal, werd door het hit-team uit een vzw geplukt en gekidnapt. Hij werd vrijgelaten na het betalen van een fikse som losgeld.


De ontknoping volgde eind vorige week. De leden van het commando zouden, gehuld in politieuitrusting, hebben aangebeld bij de Marokkaanse familie in Borgerhout. De enforcers drongen de woning binnen en ontvoerden de jongste broer, bijgenaamd Alpha Turtle. Om de druk van de familie op te voeren, maakten ze een foto van de jongeman naast een vleesmolen, en bezorgden die aan de familie. De boodschap was duidelijk: er moest betaald worden, zoniet zou ook de moeder van het gezin er aan gaan. Aanvankelijk deed ook het gerucht de rond dat de Antilianen een vinger zouden hebben afgesneden van hun target, maar dat verhaal wordt in politiekringen tegengesproken.


De familie zou een fiks bedrag aan losgeld hebben betaald. De ene bron spreekt over een bedrag van 750.000 euro, anderen maken gewag van het waanzinnige bedrag van 7 miljoen euro. De drugsbazen in Amsterdam hebben een duidelijke boodschap achtergelaten voor het loopvolk in Antwerpen: blijf van onze handelswaar af, of er vallen doden.

3 opmerkingen:

 1. 90% onwaar,,, sorry Joris van der Aa je hebt je verhaal waarschijnlijk van jongetjes op straat opgepikt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben altijd bereid om tot meer inzicht te komen. Zou fijn zijn als u wat concreter was over wat er dan allemaal niet zou kloppen aan het verhaal.

   Verwijderen
 2. 'op te halen in de haven van Antwerpen' elk zich zelf respecterend drugs organisatie, zal nooit de aankomst van een partydrugs bekend maken buiten haar leden. het is de meeste lucratief schakel en dat besteed je niet uit, naar mij kennis. ik ben geen grote importeur,wel lazeures

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar of kritiek is welkom, maar hou het beleefd. Scheldpartijen, beledigingen of bedreigende reacties worden verwijderd.